Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі поліцейські випустили в русло Дніпра близько 3 тисяч раків, виловлених браконьєрами
Опубліковано 01 жовтня 2022 року о 15:00

Велика партія водних біоресурсів була вилучена під час спроби їх збуту замовнику. Загальна вага живого вантажу сягає 130 кілограмів, а сума можливих збитків екосистемі України – понад 9 мільйонів гривень. 

Уранці 29 вересня поліцейські кримінальної поліції Мелітопольського РУП ГУНП в Запорізькій області під час реалізації оперативної інформації задокументували факт збуту великої партії раків.

Зловмисники проводили угоду в заливі біля однієї з баз відпочинку Запорізького району. Незаконний улов було поміщено в мішки та вже підготовано для завантаження в легковик замовника.


Співробітники поліції вилучили близько 3 тисяч раків загальною вагою понад 130 кг та після документування факту злочину випустили їх в акваторію Дніпра.


Правоохоронці встановили, що браконьєри – двоє місцевих жителів, 1985 та 1987 років народження.

Того ж дня правоохоронці провели невідкладний огляд дачного будинку одного з фігурантів провадження, у результаті якого були виявлені та вилучені 16 набоїв до пістолета Макарова та ще 33 набої до автомата Калашникова.

Всі боєприпаси направлені на експертне дослідження.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України..

Крім того, обом зловмисникам інкримінують кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 249 (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України. Найсуворіша санкція за цими статтями передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Запорізька поліція попереджає, що після закінчення заборони лову (яка тривала до 20 вересня 2022 року) одній людині за добу дозволено виловити до 30 раків на водоймах загального користування та 50 - на платних водоймах. Також заборонено виловлювати річкових раків у темний час доби (пізніше за годину від заходу сонця і раніше за годину до сходу) з використанням ліхтарів.

Порушення зазначених правил рибальства тягне за собою адміністративну, цивільно-правову чи кримінальну відповідальність згідно з чинним законодавством.

Нагадаємо: Запорізькому районі правоохоронці викрили браконьєрів, які завдали екосистемі збитків на суму близько 140 тисяч гривень.


Відділ комунікації поліції Запорізької області 


 















Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux