Портал в режимі тестування та наповнення
Минулого тижня поліцейські на воді задокументували понад 20 порушень у сфері рибальства
Опубліковано 30 січня 2023 року о 17:43

Правоохоронці притягнули порушників природоохоронного законодавства до адміністративної відповідальності. У браконьєрів вилучено чотири заборонених знаряддя лову «Драк», три сітки ліскові загальною довжиною 145 метрів та плавзасіб. Також попереджені збитки екосистемі регіону на суму майже 220 тисяч гривень.

25 січня з метою недопущення незаконного вилову біоресурсів працівники сектору поліцейської діяльності на воді Запорізького райуправління разом з інспекторами рибоохоронного патруля здійснили превентивні заходи в акваторії річки Дніпро в межах Запорізького району.

У результаті викрито 4 факти грубих порушень правил рибальства. Так, біля села Біленьке місцеві мешканці, 1993 та 2002 років народження, здійснювали вилов риби за допомогою заборонених знарядь лову «Драк». Аналогічний спосіб рибальства обрали й двоє жителів села Нижня Хортиця. Відносно браконьєрів складені адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Того ж дня біля села Біленьке спільна рейдова група вилучила з водойми браконьєрське знаряддя лову – сітку ліскову довжиною 30 метрів, з якої до природнього середовища існування у живому вигляді випущені 125 карасів та 6 сазанів. У такий спосіб вдалося уникнути збитків рибному господарству на суму майже 220 тисяч гривень.

27 січня поліцейські спільно з інспекторами Державної екологічної інспекції Південного округу (Запорізької та Херсонської області) провели спільні заходи щодо охорони місць зимівлі водних біоресурсів.

Так, під час відпрацювання території так званої затоки «Труба», яка визначена як зимувальна яма та належить до переліку заборонених для рибальства місць, правоохоронці виявили 13 фактів порушення Правил рибальства. Відносно всіх рибалок складені адміністративні протоколи за ч. 3 ст. 85 (Порушення правил використання об'єктів тваринного світу) КУпАП.


Того ж дня під час патрулювання Каховського водосховища біля села Кушугум Запорізького району працівники сектору поліцейської діяльності на воді спільно з інспектором рибохоронного патруля виявили та вилучили з водойми понад 100 метрів сітки ліскової.

Там же правоохоронці задокументували факт браконьєрства. 66-річний місцевий мешканець рибалив з гумового човна за допомогою заборонених знарядь лову. Відносно порушника складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Плавзасіб та ліскову сітку вилучено.

28 січня з метою виявлення та попередження порушень Правил рибальства у період заборони лову водних біоресурсів на зимувальних ямах поліцейські спільно з інспекторами Державного агентства рибного господарства здійснили відпрацювання узбережжя річки Дніпро біля «Арочного моста».

За результатом заходів виявлено та притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 3 ст. 85 КУпАП трьох порушників рибоохоронного законодавства, які здійснювали лов риби у забороненому місці.

Нагадаємо, що в на внутрішніх водоймах Запорізької області триває заборона лову водних біоресурсів на зимувальних ямах.

За порушення правил рибальства на громадян чекає адміністративна відповідальність відповідно до ч.3 ст.85 КУпАП, яка передбачає попередження або накладення штрафу від 34 до 170 гривень. За грубе порушення правил рибальства відповідно до ч.4 ст.85 КУпАП - накладення штрафу від 340 до 680 гривень з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутих живих ресурсів.

Також залежно від ступеня завданих збитків передбачена кримінальна відповідальність за ст.249 (незаконне заняття рибним промислом) КК України. Санкція статті передбачає штраф від 1 700 до 6 800 гривень або обмеження волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Нагадаємо: У 2022 році водні поліцейські притягнули до адміністративної відповідальності 160 порушників

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux