Портал в режимі тестування та наповнення
Керівництво поліції Запоріжжя взяло участь у нараді під головуванням Міністра освіти і науки України
Опубліковано 08 грудня 2022 року о 15:25

Освітяни, поліцейські, рятувальники разом з представниками органів місцевого самоврядування обговорили нагальні питання щодо організації якісної освіти для підростаючого покоління запоріжан в умовах воєнного стану. Визначили й вектори подальшої співпраці з метою створення належного рівня безпеки в освітньому середовищі.


В умовах повномасштабного вторгнення чимала відповідальність за зміцнення основ української державності - на плечах армії освітян, які незалежно від трагічних обставин продовжують виховувати майбутні покоління. Зруйновані школи, університети, бібліотеки – це далеко не всі наслідки збройної агресії. Тому дотримання законодавства про право на здобуття освіти - одне із ключових завдань, особливо в умовах війни проти нашої нації.

Учора, 7 грудня, відбулася нарада під головуванням Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета за участі очільника обласного главку Національної поліції Артема Киська, начальника ювенальної превенції ГУНП в Запорізькій області, керівництва ДСНС, представників закладів освіти та органів місцевого самоврядування. На порядку денному - створення належного рівня безпеки в освітньому середовищі на Запоріжжі.

Присутні обговорили актуальні питання функціонування освітньої галузі Запорізького регіону, облаштування укриттів, роботи пунктів незламності в області та створення безпекових умов для учасників освітнього процесу, особливо у прифронтових зонах та територіях бойових дій.

Зокрема, начальник поліції області Артем Кисько зазначив: «З початку воєнних дій на території області внаслідок російської агресії загинула 21 дитина, 58 – отримали поранення. Ми чітко усвідомлюємо всі ризики сьогодення і спектр можливостей поліції, тому докладаємо всіх можливих зусиль, аби убезпечити освітнє середовище для наших дітей, щоб кожен з них мав доступ до навчання».

Поліцейські тримають в полі зору родини з дітьми у прифронтових зонах області, проводять з ними роз’яснювальну роботу щодо необхідності евакуації дітей до більш безпечних місць з метою збереження їхніх життів та здоров’я. «Загалом відвідано 778 сімей, в яких на вихованні 1403 дитини. Більшість родин мають гаджети для здійснення онлайн навчання, однак проблемним залишається питання відсутності Інтернету, зв’язку та електроенергії», - констатував очільник поліції області.

Наприкінці зустрічі учасники визначили напрямок подальшої співпраці у створенні належного рівня освітнього процесу.

Адже як говорив класик: «Школа – це майстерня, де формується думка підростаючого покоління, треба міцно тримати її в руках, якщо не хочеш випустити з рук майбутнє».

Нагадаємо: Допомагають наближати перемогу: у Запоріжжі поліцейські привітали волонтерів

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux