Портал в режимі тестування та наповнення
Групи поліцейських парамедиків рятують поранених на Запоріжжі
Опубліковано 09 травня 2023 року о 18:07

Зважаючи на щоденну загрозу життю та здоров’ю людей, велику кількість жертв ворожих обстрілів, вміння надавати домедичну допомогу собі та іншим на місці події – це необхідність сьогодення. Поліцейські-парамедики працюють там, де потрібна кваліфікована допомога негайно, адже швидка не одразу може дістатися до місця події, а в екстремальних умовах між життям і смертю відлік часу йде на хвилини. 

З огляду на те, що під час вторгнення країни-агресора роль поліції в секторі цивільної безпеки значно посилилася, керівництвом ГУНП в Запорізькій області було прийнято рішення сформувати групу поліцейських парамедиків. До її складу увійшли працівники різних підрозділів, а основу склали співробітники тренінгового центру поліції.

«В умовах війни ці поліцейські вирішили зосередити свою діяльність на наданні кваліфікованої домедичної допомоги постраждалим внаслідок збройної ворожої агресії. Вони пройшли спеціальні курси підготовки та численні додаткові тренування. Наразі семеро поліцейських парамедиків працюють на території обласного центру та першими прибувають на місця обстрілів та інших надзвичайних подій, де є травмовані чи загиблі люди», - розповідає начальник тренінгового центру поліції області Руслан Захаренко.

«Ваша робота дуже важлива та потрібна. Я розраховую на кожного із вас і твердо впевнений, що ви працюватимете максимально ефективно і врятуєте якомога більше людей. Дякую вам, що обрали саме такий напрямок роботи!» - звернувся до парамедиків начальник ГУНП в Запорізький області Артем Кисько.

Постійно працюють над підвищенням рівня своїх знань та навичок у наданні домедичної допомоги й інші поліцейські, які не входять до групи парамедиків. Адже всі розуміють, що саме від дій правоохоронців, які працюють в умовах воєнного стану та першими прибувають на місця ворожих обстрілів залежить життя постраждалих. Наразі вже понад 1200 працівників поліції області пройшли курси з надання домедичної допомоги. Робота у цьому напрямку триває.

Нагадаємо: Поліцейські евакуаційні групи вивезли з-під обстрілів ще дві родини з дітьми

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux