Портал в режимі тестування та наповнення
Життя «на нулі». Точка на мапі - Гуляйполе
Опубліковано 28 грудня 2022 року о 09:14

Війна внесла свої корективи в життя кожного українця. А мешканці прифронтових населених пунктів найбільше відчули на собі наслідки російської агресії. Тільки по гуляйпільських житлових кварталах за добу рашисти випускають понад 200 снарядів. Та попри смертельну небезпеку в місті залишаються близько 2500 людей.

З березня цього року й донині місцеві мешканці виживають під ворожим вогнем без світла, опалення, газу та води, без засобів до існування. Колись затишні вулички міста перетворились на суцільні руїни. Вщент зруйновані критична інфраструктура та більшість цивільних будинків. Місцеві поліцейські говорять, що окупаційні війська часто накривають місто вогнем настільки щільно, що вийти з укриттів просто нереально. Тож, усі місцеві сидять по підвалах.

«Ми стараємся жити… Не віриться, що в нашу Україну оце таке могло прийти і статися. Для чого це все?.. Не розумію, - з болем розповідає місцева жителька. - Місто в нас дуже гарне. Навіть після обстрілів ми прибираємо наші вулички – щоб чисто було. А як піднімеш очі - наче у фільмі жахів».

Деякі місцеві вже ставляться до власної долі з фаталізмом – яка різниця, де перебувати – у квартирі чи в підвалі? Якщо прилетить, навряд чи врятуєшся.

Та разом з тим, в умовах смертельної небезпеки містяни не втрачають людяності й чуйності. Дбають не тільки один про одного, а й про братів наших менших. Так, жителька однієї з багатоповерхівок, з якої евакуювалися майже всі її сусіди, взялася опікувати двадцятеро залишених напризволяще котів. Вона ділить з ними гуманітарну допомогу та з отриманих круп варить каші в облаштованому підвалі. На питання, про що мріє після перемоги, жінка відповідає: «Повернутися у свою квартиру».

Поліцейські – серед тих небагатьох служб, які пліч-о-пліч з мирним населенням ділять усі випробування сьогодення. Вони несуть службу в посиленому режимі та завжди першими приходять на допомогу цивільним. Забезпечують людей гуманітаркою, допомагають у вирішенні нагальних соціально-побутових проблем, проводять евакуаційні заходи, а також надають домедичну допомогу там, куди не виїжджає швидка.

Лише постійна підтримка поліцейських, теплі спогади минулого та віра у скорішу нашу Перемогу над ворогом, допомагає не впадати у відчай та додає місцевим сил, щоб пережити жахи війни.

Нагадаємо: Гуляйпільські ПОГи розвезли літнім жителям громади гуманітарну допомогу

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux