Портал в режимі тестування та наповнення
Заволодів товарно – матеріальними цінностями на 435 000 гривень: слідчі Запоріжжя повідомили про підозру колишньому голові міста в Пологівському районі
Опубліковано 31 травня 2024 року о 15:50

Зловживаючи службовим становищем 53-річний посадовець привласнив майно придбане за кошти міськвиконкому та розпорядився ним на власний розсуд. Правоохоронці зібрали докази протизаконних діянь ексчиновника. За скоєне йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Слідчі обласного главку поліції разом із оперативниками управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області ДСР Національної поліції України викрили схему привласнення товарно-матеріальних цінностей виконавчого комітету однієї із міських рад на Пологівщині.

В ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що у листопаді 2022 року, відповідно до Програми створення та використання місцевого матеріального резерву для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій на 2023-2025 роки, апарат міськвиконкому придбав будівельні матеріали, насосні станції, вогнегасники, світильники, тощо. Після цього, всупереч рішенню сесії міської ради, щодо розміщення матеріального резерву на території комунальних підприємств міськради, мер особисто розмістив придбане резервне майно на двох складах у Запоріжжі. Згодом, у період з грудня 2022 по травень 2023 року посадовець організував вивезення зі складу матеріалів та обладнання, якими пізніше розпорядився на власний розсуд. Таким чином, фігурант, зловживаючи своїм службовим становищем, незаконно заволодів товарно-матеріальними цінностями вартістю близько 435 000 гривень.

На підставі зібраних доказів керівник Запорізької обласної прокуратури повідомив колишньому міському голові про підозру. Посадовцю інкримінують вчинення кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачено ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. На цей час вирішується питання про обрання відносно нього запобіжного заходу.

За скоєне підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Відділ комунікації поліції Запорізької області 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux