Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі слідчі повідомили про підозру членам організованої злочинної групи, які незаконно переправляли військовозобов’язаних чоловіків через кордон
Опубліковано 28 липня 2023 року о 16:30

Четверо громадян розподілили між собою обов’язки та за грошову винагороду допомагали ухилянтам з перетином держкордону, а іноземцям - у незаконній легалізації на території нашої держави. Зловмисникам загрожує від семи до дев’яти років позбавлення волі.

Нагадаємо: протизаконну діяльність зловмисників викрито під час проведення спецоперації працівників обласного слідчого управління під супроводом оперативників управління міграційної поліції ГУНП та УСБУ в Запорізькій області та процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури.

Чоловікам призовного віку, яких вони підшукували серед своїх знайомих, пропонувалась допомога у виготовленні підроблених документів – тимчасових військових посвідчень та довідок військово-лікарської комісії про непридатність до несення військової служби з виключенням з військового обліку. Вартість послуг становила 2000-2500 доларів США, які зловмисники отримували або готівкою, або на банківські рахунки.

Під час досудового розслідування поліцейські провели низку санкціонованих обшуків та зібрали достатньо доказів незаконної діяльності чотирьох чоловіків, 1963, 1984, 1992-х років народження. Крім того, правоохоронці встановили, що зловмисники діяли узгоджено - чітко розподілили між собою обов’язки та розробили детальний план свого «міграційного бізнесу».

27 липня усім членам організованої злочинної групи повідомлено про підозру в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 28 (Вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Найсуворіша санкція статей передбачає позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

7 квітня найстаршому із учасників організованої злочинної групи було обрано запобіжний захід у вигляді арешту з правом внесення застави в сумі 93940 гривень.

Наразі тривають слідчі дії та вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів усім членам угруповання.

Відділ комунікації поліції Запорізької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux