Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські з початку операції «Мігрант» виявили 298 адміністративних порушень за участю іноземців
Опубліковано 27 вересня 2021 року о 17:26

Загальна сума накладених штрафів складає більше 400 тисяч гривень. Крім того, відносно 8 іноземних громадян відкриті кримінальні провадження.

З 1 вересня 2021 року під час проведення профілактичних заходів щодо дотримання іноземцями міграційного законодавства поліцейськими Запорізької області виявлено 298 порушень адміністративного законодавства за участю іноземців, з яких 5  порушень стосовно осіб, які керували транспортними засобами у стані сп’яніння.

Загальна сума накладених штрафів сягає більше 400 тисяч гривень. Відносно осіб, які порушили міграційне законодавство України, поліцейські склали та направили до територіальних підрозділів міграційної служби 191 обґрунтоване звернення щодо вирішення питання про обмеження перебування іноземців на території України.

За період з початку вересня поліцейські розпочали 8 кримінальних проваджень у відношенні іноземців:  3 – за ст. 289 (Незаконне заволодінням транспортним засобом) та по одному: за ст. 358 (Підроблення документів), ст. 185 (Крадіжка), ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження), ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель), ст. 190 КК (Шахрайство), Кримінального кодексу України. 

На теперішній час 7 особам-іноземцям повідомлено про підозру у скоєнні злочинів та обрано запобіжні заходи, 3 кримінальні провадження направлені до суду.   

25 вересня  під час проведення операції «Мігрант» співробітники управління міграційної поліції спільно з інспекторами міграційної служби на території одного з продовольчих ринків в місті Запоріжжі встановили двох громадян Азербайджану, які не маючи правових підстав, порушували міграційне законодавство та здійснювали реалізацію продуктів харчування. У відношенні вищевказаних громадянин були складені адміністративні протоколи за ст. 203 (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України) Кодексу України про адміністративні правопорушення та прийнято рішення про адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 1700 гривень з кожного.

 

Нагадаємо: Протягом тижня мобільні групи поліції Запоріжжя здійснили реагування на понад 60 повідомлень містян про домашнє насильство.


Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux