Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські припинили незаконний обіг підакцизного товару на суму понад мільйон гривень
Опубліковано 09 вересня 2022 року о 10:38

Правоохоронці виявили склад з контрафактною продукцією та викрили групу осіб, які перевозили тютюнові вироби без марок акцизного податку. Вилучено понад 32 тисячі пачок цигарок сумнівного походження. Розпочато досудове розслідування.

Працівники превенції Запорізького РУП на постійній основі здійснюють заходи з реалізації оперативної інформації щодо незаконного обігу контрафактних підакцизних товарів.

Так, 7 вересня, під час відпрацювання у Комунарському районі, поліцейські  викрили двох осіб, які перевозили  тютюнові вироби іноземного походження без марок акцизного податку. 

Працівники слідчо-оперативної групи відділу поліції № 4 Запорізького РУП прибули на місце події та провели огляд транспортного засобу. За результатами перевірки виявлено та вилучено близько 2 тисяч пачок цигарок.

В подальшому, в ході проведення подальших слідчо-оперативних заходів, працівники Запорізького РУП спільно з дільничними офіцерами відділу поліції № 4 ЗРУП виявили склад з контрафактною продукцією. Він був облаштований на території одного з гаражів на вулиці Дороніна.

Під час огляду приміщення слідчо-оперативна група вилучила  понад 31 тисячу пачок цигарок сумнівного походження.

Весь вилучений контрафакт направлено на експертне дослідження до Запорізького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.  За цінами «чорного» ринку його вартість становить понад 1,3 мільйона гривень.

За даним фактом слідчим відділу № 4 Запорізького РУП, за процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури, розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. Санкція інкримінованої статті передбачає штраф від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів. 

Наразі вживаються заходи щодо накладення арешту на вилучену продукцію. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо: У Запоріжжі поліцейські виявили пересланий поштою контрафактний тютюн на 1,5 мільйона гривень  

 Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux