Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські долучились до Всеукраїнської акції: «Я обираю жити!»
Опубліковано 10 вересня 2022 року о 09:30

З метою формування позитивного ставлення до життя, поліцейські організували та провели для дітей-переселенців та їх батьків превентивний захід з профілактики суїцидів. Усі учасники акції відобразили у своїх малюнках мрії, заради яких варто жити.

9 вересня, напередодні Всесвітнього дня запобігання самогубствам, працівники відділу ювенальної превенції ГУНП в Запорізькій області організували зустріч з дітками, які разом з батьками вимушені були тікати від обстрілів і бомбардувань до нашого міста.  

Правоохоронці наголосили, що попри всі жахіття війни, коли на долю українців випало чимало випробувань,  усі ми повинні цінувати життя. Поважати один одного та підтримувати у важку хвилину. Трапляються моменти, що людина може почувати себе одинокою, покинутою чи безпорадною перед проблемою. Але безвихідних ситуацій не буває!  Поруч завжди є батьки, близькі люди, педагоги та поліцейські, до яких  можна звернутись по допомогу.

Поліцейські дізналися думку присутніх «як зарадити людині, що втратила інтерес до життя». Після чого запропонували малечі відобразили у своїх малюнках мрії, заради яких варто жити.

До  творчого процесу маленькі художники підійшли зі завзяттям справжніх митців.

Із захопленням втілили свої сподівання та віру в світле майбутнє.

Дружня атмосфера, щирі посмішки дітей засвідчили, що вони відкриті до спілкування та діляться своїми позитивними емоціями.

З метою пропагування цінностей життя наприкінці зустрічі всі учасники запустили в небо повітряні кульки.

Користуючись нагодою, поліцейські закликали усіх бути уважнішими та добрішими до оточуючих, і передусім до дітей, що є особливо вразливою категорією. Дорослим варто завжди пам’ятати, що малюкам та підліткам повсякчас потрібні увага, розуміння та підтримка дорослих.

Тому частіше проявляйте свою любов, поважайте їх особистість, намагайтесь зрозуміти та допомогти у вирішенні проблем. Іноді для цього вам достатньо просто відкласти буденні клопоти, уважно вислухати дитину, щиро обійняти її та заспокоїти, що все буде гаразд!

Нагадаємо: «Світ безпеки»: запорізькі поліцейські та рятувальники розважили дітей-переселенців на цікавому заході 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux