Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські затримали місцевого мешканця, який скоїв розбійний напад на чоловіка
Опубліковано 22 квітня 2023 року о 09:25

40-річний зловмисник наніс чоловікові удар в обличчя, від якого той знепритомнів, та заволодів телефоном потерпілого. Правоохоронці оперативно встановили особу й затримали фігуранта. Йому вже повідомлено про підозру у вчиненні злочину та обрано запобіжний захід.

19 квітня о 12:41 до відділу поліції № 1 (Вознесенівський) Запорізького райуправління ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення від 61-річного чоловіка про те, що маловідомий громадянин напав на нього, вдарив та заволодів його гаджетом.

Оперативники терпідрозділу поліції встановили, що потерпілий того дня відпочивав у компанії малознайомих осіб. Під час розпиття спиртних напоїв один із товаришів по чарці попросив у нього телефон подзвонити, а у відповідь на вимогу повернути, наніс власникові удар в обличчя, від якого той знепритомнів. Коли потерпілий прийшов до тями, ні гаджета, ні кривдника поряд вже не було.

Поліцейські провели ряд першочергових розшукових заходів. Під час перегляду камер відеоспостереження з місця події правоохоронці встановили особу, причетну до скоєння злочину.

Ним виявився запоріжанин, раніше судимий за вчинення майнових злочинів. На момент скоєння цього розбійного нападу зловмисник перебував під адміністративним наглядом.

Поліцейським знадобилося менше доби, щоб встановити місцезнаходження фігуранта. Він переховувався на території Вознесенівського району в оселі свого знайомого. При собі у чоловіка виявили викрадений мобільний телефон.

Вилучений речовий доказ направлений до експертної установи для проведення відповідних досліджень.

Зловмисника затримано на підставі статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

20 квітня йому повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Йому загрожує від восьми до п'ятнадцяти років ув’язнення із конфіскацією майна. Наразі Орджонікідзевським районним судом фігуранту обрана міра запобіжного заходу у вигляді 60 діб тримання під вартою без права внесення застави. Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури.

Нагадаємо: У Запоріжжі поліцейські оперативно викрили чоловіка, який пограбував переселенця

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux