Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські закликають громадян бути обережними при поводженні з вибухонебезпечними предметами
Опубліковано 28 травня 2024 року о 10:46

Щодня спеціалісти вибухотехнічного підрозділу поліції проводять кропітку роботу з обстеження території обласного центру та районів, щоб виявити, вилучити та знешкодити підозрілі предмети та боєприпаси. Проте безпека громадян залежить не лише від результату роботи вибухотехніків, але й безпосередньо від поведінки та дій самих людей. 

Заступник начальника управління вибухотехнічної служби обласної поліції Віталій Варяник зазначив, що вибухові знаряддя сьогодні можна знайти будь-де – у населених пунктах поблизу зони ведення бойових дій або в інших містах і селах регіону.

Тому людям слід бути вкрай уважними та обережними під час проведення земляних робіт на дачних ділянках чи полях, під час прогулянок в лісах, парках, відпочинку поблизу водойм, перебування на територіях покинутих будівель, колишніх полігонів, залізничних коліях та інших об’єктах інфраструктури. Один невірний крок при виявленні та поводженні з небезпечною знахідкою може спричинити непоправні наслідки.

Відтак, з початку року оператори спецлінії 102 зареєстрували понад 20 повідомлень щодо необережного поводження з вибухонебезпечними предметами, внаслідок яких травмувалися 22 людини, 5 – загинули.

Так, днями до поліції надійшло два повідомлення про нещасні випадки, які трапилися з жителями Вільнянщини. 44-річний мешканець села Таврійське під час виконання земельних робіт не помітив небезпечного боєприпасу та наступив на пристрій ногою. Чоловік отримав сильну контузію, значні уламкові поранення обличчя, тулубу, рук та ніг. Інший випадок трапився у селі Гасанівка Запорізького району. 65-річний місцевий мешканець знайшов на пасовищі гранату та забрав її додому. Грубе порушення елементарних правил мінної безпеки коштувало громадянинові життя – пристрій вибухнув у чоловіка прямо в руках. 

Поліцейські вкотре нагадують правила безпечної поведінки з вибухонебезпечними предметами:

У разі виявлення небезпечної знахідки ЗАБОРОНЕНО наближатися до неї, пересувати, брати в руки, забирати додому, розбирати. Натомість негайно зателефонуйте до поліції або ДСНС та повідомте про подію та місце виявленого предмету, не допускайте до ного інших людей; дочекайтеся прибуття фахівців профільних служб та отримуйтесь подальших вказівок спеціалістів-вибухотехніків.

Бережіть себе та людей навколо вас!

Нагадаємо: Без права на помилку: вибухотехніки поліції Запоріжжя продовжують знищувати нездетоновані боєприпаси

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux