Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські забезпечуватимуть публічну безпеку та порядок під час різдвяних свят на території області
Опубліковано 06 січня 2023 року о 18:02

Напередодні масових заходів з нагоди Різдва Христового за Юліанським календарем правоохоронці провели зустрічі з представниками різних церковних конфесій, визначили формат проведення богослужінь, місця та їх розклад, обговорили заходи дотримання публічної безпеки під час культових відправ.

Поліцейські закликали настоятелів церков дотримуватись сигналів «Повітряна тривога» та «Ракетна небезпека», а також зобов’язали висвітлити на території споруд інформацію щодо найближчих укриттів. Крім того, правоохоронці обстежили поруч розташовані бомбосховища щодо доступності та кількості місць для розміщення людей. До початку богослужінь споруди та прилеглі території обстежать працівники вибухотехнічної служби та кінологи зі службовими собаками.

Загалом 6 та 7 січня у 32 населених пунктах Запорізької області заплановано понад сотню культових заходів та очікується близько 6000 вірян. Богослужіння відбудуться із дотриманням комендантських обмежень.

З метою забезпечення безпеки та громадського порядку, протидії злочинності та дотримання населенням комендантської години у святкові дні до несення служби залучена максимальна кількість особового складу поліції. Поблизу культових споруд Запоріжжя нестимуть службу близько 90 піших та понад 70 автопатрулів. Особливу увагу приділено посиленню правопорядку поблизу храмів та церков, де перебуватиме більшість вірян. Біля них прокладені маршрути патрулювання піших нарядів поліції, які будуть відпрацьовуватися до закінчення святкувань 8 січня.

Правоохоронці докладуть максимум зусиль для попередження будь-яких провокацій під час проведення масових заходів. Реакція на змінення оперативної обстановки буде миттєвою та відповідною до чинного законодавства.

Поліція Запоріжжя закликає громадян не піддаватися на можливі провокації з розпалювання релігійної ворожнечі, не ігнорувати сигналів тривоги, утриматись від вживання алкогольних напоїв, не порушувати громадський порядок. Також нагадує, що в період часу з 23:00 до 05:00 громадянам заборонено перебувати на вулицях і в громадських місцях. Виключення - дорога до найближчого укриття у разі тривоги.

Просимо з розумінням поставитись до діючих обмежень та заборон.

Відділ комунікацій поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux