Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські за декілька годин розкрили вуличну крадіжку
Опубліковано 08 листопада 2023 року о 16:30

38-річний раніше судимий запоріжанин поцупив сумку, яку на декілька хвилин залишила без нагляду продавчиня квіткового кіоску. Завдяки оперативним і злагодженим діям правоохоронців місцезнаходження крадія встановлено та затримано на підставі статті 208 КПК України. Йому повідомлено про підозру у скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

7 листопада близько 6:00 на спецлінію «102» надійшло повідомлення про крадіжку сумки з особистими речами біля одного з торгівельних кіосків у Хортицькому районі міста.

На місці події слідчо-оперативна група відділу поліції № 5 Запорізького РУП встановила, що вранці власниця квіткового павільйону прийшла на роботу та, впевнившись у тому, що навкруги нікого не було, для зручності залишила сумку біля кіоску, поки відчиняла двері. Після того, як виключила охоронну сигналізацію та вийшла з приміщення магазину побачила, що сумки немає. Коли зрозуміла, що її обікрали, звернулась по допомогу до поліції.

Правоохоронці провели ряд першочергових розшукових заходів. Під час перегляду камер відеоспостереження з місця події з’ясували прикмети крадія та передали орієнтування всім екіпажам патрульної поліції. Тим часом, під час патрулювання території району один із нарядів УПП зупинив громадянина, схожого за описом. Поліцейські встановили особу чоловіка – ним виявився раніше судимий за майнові злочини 38-річний запоріжанин. Під час поверхневого огляду в нього виявили гроші в сумі 1000 гривень, мобільний телефон та зв’язку ключів. Чоловік пояснив, що ці речі він «знайшов» на ринку біля одного з магазинів. Згодом зізнався у скоєнні злочину та повідомив місце, де викинув сумку, в якій було викрадене майно.

Фігуранта затримано на підставі статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

На теперішній час слідчим, за погодженням із Дніпровською окружною прокуратурою, затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ознаками ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання пів вартою.

За скоєне підозрюваному загрожує провести за гратами від п’яти до восьми років. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux