Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські вилучили із незаконного обігу близько 14 тисяч безакцизних пачок цигарок
Опубліковано 21 червня 2023 року о 15:14

Підпільну торгівлю підакцизними товарами зафіксували одночасно в двох торгових точках Дніпровського району. Вартість нелегальної продукції становить майже 650 тисяч гривень. Наразі правоохоронці встановлюють канали надходження контрафакту та осіб, причетних до незаконного бізнесу.

На території Запоріжжя тривають заходи поліції з протидії кримінальним та адміністративним правопорушенням у сфері обігу підакцизних товарів, зокрема алкогольних та тютюнових виробів. Під час відпрацювання правоохоронці здійснюють перевірки об’єктів їх виробництва та реалізації.

19 червня слідчі Запорізького райуправління разом з оперативниками сектору спеціальної поліції цього ж підрозділу в рамках кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст.204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України, провели санкціоновані обшуки у ймовірних місцях збуту фальсифікованих алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

У результаті проведених заходів поліцейські викрили 53-річну місцеву мешканку, яка реалізовувала тютюнову продукцію без спеціального маркування. Ліцензії на здійснення цього виду господарської діяльності жінка не мала. У приміщенні кіоску, розташованого біля Правобережного ринку, правоохоронці вилучили 13 тисяч пачок контрафактних цигарок.

Аналогічний факт незаконного обігу підакцизних товарів правоохоронці задокументували під час обшуку і в іншій торговій точці цього ж району міста. На місці події виявлено та вилучено 863 пачки цигарок без марок акцизного податку.

Усі зразки вилученого направлено на експертні дослідження, за результатами яких буде встановлено легальність їх походження та безпечність для вживання.

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури. Вживаються заходи щодо накладення арешту на вилучену підакцизну продукцію.

Поліцейські не припиняють роботу за цим напрямком та зазначають, що перевірки по торгових об’єктах триватимуть і надалі.


Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux