Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські викрили шахрая, який ошукав тринадцятьох жителів Запоріжжя
Опубліковано 26 травня 2023 року о 09:24

Зловмисник за допомогою оголошень в мережі «Інтернет» пропонував громадянам купити його товар. Після отримання передплати фігурант зникав, не виконавши зобов’язання щодо доставки. Менш ніж за рік він «заробив» понад 75 тисяч гривень. За вчинене йому може загрожувати до 8 років ув’язнення.

До відділу поліції № 4 (Комунарський) Запорізького районного управління поліції надійшло кілька заяв від громадян про те, що їх ошукали інтернет-шахраї. Мешканці обласного центру повідомляли, що оплатили наперед продавцю гроші за паливні брикети, але замовлення не отримали, продавець на зв'язок не виходить.

У результаті злагодженої роботи слідчих та кіберполіцейських правоохоронці встановили особу зловмисника. Ним виявився 25-річний раніше не судимий місцевий мешканець.

Встановлено, що порушник у період з червня минулого року до січня цього року використовував відомий сервіс інтернет-оголошень для реалізації неіснуючих товарів. Під приводом продажу паливних брикетів він ошукав 13 осіб. Люди перераховували кошти на вказані аферистом реквізити, але товар так і не отримували. Загальна сума збитків потерпілих складає понад 75 тисяч гривень.

Правоохоронці провели обшук за місцем мешкання фігуранта. За його результатами поліцейські виявили та вилучили 9 мобільних телефонів, 7 банківських карток, 32 сім-карти та 4 слоти до них, а також револьвер для відстрілу набоїв Флобер.

Слідчі під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні низки злочинів, передбачених ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Йому обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Наразі фігуранта перевіряють на причетність до вчинення аналогічних злочинів. Підозрюваному загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

Поліцейські Запоріжжя наголошують громадянам бути обережними під час здійснення онлайн-покупок. В жодному разі не перераховуйте гроші за товари наперед, адже це найкраща гарантія того, що ви отримаєте замовлений товар! Будьте максимально уважними, не дайте жодного шансу злодіям збагатитися за ваш рахунок!

Нагадаємо: У Запоріжжі поліцейські викрили серійного шахрая

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux