Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські викрили крадія, який незаконно зберігав зброю та боєприпаси
Опубліковано 03 липня 2023 року о 17:19

50-річний раніше судимий чоловік спеціалізувався на крадіжках із авто. Під час санкціонованого обшуку в його житлі та гаражі правоохоронці виявили речові докази причетності до майнових злочинів, а також АК-74 та набої до нього. Зловмиснику повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

28 червня до відділу № 1 (Вознесенівський) Запорізького райуправління поліції надійшло повідомлення від 32-річного чоловіка про крадіжку. Потерпілий розповів, що близько 19:00 на острові Хортиця невідомий розбив заднє пасажирське скло та проник до салону його автомобіля «Volkswagen», звідки викрав сумку з документами, нетбук Apple MacBook Air та навушники Apple air pods.

Працівники сектору кримінальної поліції відділу поліції № 1, Запорізького РУП та обласного управління карного розшуку провели низку оперативно-пошукових заходів за фактами крадіжок із транспортних засобів на території острова Хортиця та вийшли на слід зловмисника. Ним виявився 50-річний запоріжанин, раніше судимий за майнові злочини.

Завдяки оперативній роботі поліцейських фігурант не встиг позбутися речових доказів та на момент затримання мав при собі будівельні рукавички, сумку з документами на ім’я потерпілого, нетбук та навушники.

За місцем мешкання крадія та в його гаражі правоохоронці провели санкціоновані обшуки, де виявили та вилучили: мобільний телефон, наручні годинники, гроші в іноземній валюті, планшет, павербанки, зарядні пристрої для мобільних телефонів, флеш-носії інформації, ліхтарик, пристрої для навігації, сейф, предмет, автомат АК-74 та 93 набої калібру 5,45.

Вилучену зброю та боєприпаси направлено на експертні дослідження, за результатами яких діям правопорушника буде надано остаточну правову кваліфікацію.

Фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Крім того, його перевіряють на причетність до вчинення аналогічних злочинів на території міста. Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури.

Нагадаємо: У Запоріжжі оперативники викрили крадія

Відділ комунікації поліції Запорізької області



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux