Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські викрили групу наркодилерів та вилучили в них канабіс на 380 тисяч гривень
Опубліковано 21 квітня 2023 року о 16:40

Троє місцевих мешканців налагодили схему збуту канабісу по всій території України. Через телеграм-канали чоловіки отримували замовлення, у себе вдома розфасовували наркотичний засіб та кур’єрськими службами відправляли «клієнтам». За місцями мешкання фігурантів правоохоронці вилучили майже 1,5 кілограма нарковмісної розслини. Зловмисники затримані. Триває досудове розслідування.

Викрили злочинну діяльність осіб працівники Управління боротьби з наркозлочинністю в Запорізькій області ДБН НПУ спільно зі слідчим управлінням ГУНП в Запорізькій області при взаємодії з аналітиками Управління кримінального аналізу під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури за силової підтримки бійців спецпідрозділів КОРД та БПОП.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що 37-річний раніше засуджений містянин організував незаконну торгівлю забороненими речовинами по всій території Україні. До реалізації злочинної схеми залучив двох своїх знайомих віком 41 та 49 років. Вони адміністрували два телеграм-канали, через які надходили замовлення. Далі фігуранти за місцем свого мешкання розфасовували наркотичний засіб та відправляли замовникам через служби експрес-доставки.

В ході реалізації на території міста біля одного з поштових відділень поліцейські затримали організатора злочинної діяльності під час спроби відправити чергове замовлення. При собі у чоловіка виявили дві картонні коробки з 38 вакуумними пакетами з канабісом елітних сортів «шишки», а також чорнові записи, банківські картки, ТТН та понад 4500 тисяч гривень.

Під час проведення низки санкціонованих обшуків за місцями мешкання усіх фігурантів поліцейські виявили та вилучили ще 32 пакети з аналогічним наркотичним засобом, пристрій для подрібнення канабісу, електронні ваги та пакувальний матеріал, банківські картки, 10 мобільних телефонів та sim-карти. З метою конспірації наркодилери ховали «товар» у коробках з крупами.

Загальна вага виявленої нарковмісної рослини – близько 1,5 кілограма. Вартість вилученого за цінами «чорного ринку» становить близько 380 тисяч гривень.

Речові докази направлені до експертної установи для проведення відповідних експертних досліджень.

Встановлено, що наркоторговці щомісяця збували громадянам від трьох до п’яти кілограмів канабісу та отримували від продажу від 900 тисяч до 1,5 мільйона гривень незаконного прибутку.

37-річного організатора та його 41-річного поплічника затримано на підставі статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Усім трьом фігурантам повідомлено про підозру у вчинені злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Їм загрожує позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна. 20 квітня за рішенням Комунарського районного суду двом підозрюваним обрано міру запобіжного заходу - 60 діб тримання під вартою з правом внесення застави.


Нагадаємо: У поточному році запорізькі поліцейські вилучили наркотиків майже на 37 мільйонів гривень

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux