Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські викрили двох наркозлочинців
Опубліковано 12 серпня 2023 року о 10:00

Мешканці обласного центру у власних помешканнях облаштували умови для вирощування конопель. Зрощені рослини ділки сушили та готували для подальшого вжитку та збуту. Речові докази протиправної діяльності вилучені та направлені на експертні дослідження. За їх результатами діям фігурантів буде надано остаточну правову кваліфікацію. 

В межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, правоохоронці встановили, що двоє мешканців Запоріжжя займаються незаконним вирощуванням канабісу з метою їх подальшої переробки та збуту.

9 серпня працівники Управління боротьби з наркозлочинністю разом із слідчими обласного управління поліції ГУНП в Запорізькій області за силової підтримки бійців КОРДу провели три санкціонованих обшуки за місцем мешкання та реєстрації зловмисників.

Під час проведення слідчих дій у Дніпровському та Шевченківському районах, а також у селі Михайлівка Вільнянського району правоохоронці виявили та вилучили 88 кущів роду конопель, 1,5 кілограма канабісу, скляну колбу з 5 грамами псилоцибінових грибів, зерна насіння рослин роду «конопель», предмети, схожі на пістолет та рушницю, грошові кошти, 4 гроубокси з лампами та витяжками, банківські картки, мобільні телефони та ноутбук.

Все вилучене слідчі направили на експертні дослідження, за результатами яких діям фігурантів буде надано остаточну правову кваліфікацію.

Чоловікам також інкримінують злочини, передбачені ч. 2 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ч. 2 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

За підрахунками, наркозлочинці щомісяця мали близько 200 тисяч гривень доходу від продажу наркотичних речовин. 

Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури.

Нагадаємо: «Вся правда про наркотики»: запорізькі поліцейські провели профілактичний захід із дітьми-переселенцями

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux