Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські викрили чоловіка, який вкрав у товариша мобільний телефон та 500 тисяч гривень з його банківських рахунків
Опубліковано 12 травня 2023 року о 15:28

37-річний зловмисник викрав гаджет товариша, коли той спав. Через застосунок у телефоні крадій отримав доступ до мобільного банкінгу потерпілого та заволодів його заощадженнями в сумі понад півмільйона гривень. Правоохоронці оперативно встановили особу фігуранта. Йому загрожує до 8 років ув'язнення.

9 травня до відділення поліції № 2 Запорізького РУП ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення від 39-річного громадянина про те, що 30 квітня з території домоволодіння в селі Юрківка Запорізького району невідома особа вкрала його мобільний телефон. А через декілька днів після викрадення гаджету він з’ясував, що з його банківських рахунків зникли грошові кошти в сумі понад 500 тисяч гривень.

Поліцейські провели низку слідчо-оперативних заходів та встановили, що до вчинення злочину причетний 37-річний знайомий потерпілого. Зловмисник скористався моментом, коли товариш міцно спав після вживання алкоголю та заволодів його мобільним телефоном. За допомогою гаджета фігурант отримав доступ до мобільного банкінгу та з’ясував, що на банківських рахунках зберігається 13,5 тисяч доларів та 25 тисяч гривень. Він перевів грошові кошти на свої рахунки та впродовж тижня витрачав їх на власний розсуд. Чоловік роздав знайомим борги та навіть встиг придбати автомобіль і продати його через декілька днів.

Поліцейські зібрали достатню доказову базу причетності правопорушника до вказаного злочину. Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, та обрання йому запобіжного заходу. За вчинення крадіжки в умовах воєнного стану йому може загрожувати до 8 років позбавлення волі. Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Запорізької окружної прокуратури.

Нагадаємо: Запорізькі слідчі повідомили про підозру шахраю, який під виглядом енергоощадних робіт ошукав жителів міста на суму понад 270 000 гривень

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux