Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські разом із волонтерами допомагають мешканцям Гуляйпільської громади виживати на лінії вогню
Опубліковано 08 листопада 2022 року о 18:17

Від початку березня гуляйпільщина щоденно потерпає від нещадної збройної агресії російських військ. Весь цей час понад дві тисячі громадян, які ще не зважились на евакуацію, перебувають у надскладних умовах без газу, води, електрики, сталого мобільного зв’язку, а з приходом осені - ще й у холоді. 

Тут, як і в інших населених пунктах вздовж лінії фронту, поліція несе службу в посиленому режимі. Правоохоронці надають сервісні послуги, розслідують злочини, патрулюють вулиці, несуть службу на блокпостах. До звичайних напрямів діяльності додалися нові - документування та розслідування воєнних злочинів, а також евакуація і допомога людям.

Так, поліцейські спільно з волонтерами громадських організацій «Polania», «Polskie Centrum Pomocy Miedzynarodowej» та «Центр міського сервісу» доставили в місто Гуляйполе продуктові набори, теплі ковдри, матраци та буржуйки для опалення підвалів, де ховаються місцеві від постійних обстрілів. Частина гуманітарної допомоги була надана медикам та рятувальникам, які виконують свої обов’язки на території громади.

Не оминули увагою й приватне фермерське господарство в селі Рівнопілля, роботу якого не припинила ворожа навала. Під вогнем окупантів місцеві аграрії продовжують обробляти землю та вирощувати свійську худобу та птахів. До них надійшла допомога у вигляді матраців та буржуйок для облаштування льоху, в якому люди ховаються від небезпеки.

Цього разу до гуманітарної місії долучився й тільки-но призначений очільник гуляйпільського терпідрозділу поліції Олександр Гордієнко. Полковник поліції стверджує: «Нашу роботу не мають обмежувати прописані функціональні обов’язки. Коли мова йде про добру справу, про захист та допомогу людям, поліцейський сервіс стає значно ширшим». Робота правоохоронців та благодійників відбувалася під обстрілами, що майже не вщухали.

Поліцейські докладають максимум зусиль аби хоч трохи поліпшити перебування громадян у осінньо-зимовий період на території ведення активних бойових дій.


Нагадаємо: У Запоріжжі слідчі направили до суду обвинувальний акт відносно інтернет-шахрая

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux