Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські припинили діяльність групи наркозбувачів та вилучили наркотики на суму близько 1 000 000 гривень
Опубліковано 04 червня 2024 року о 14:15

Четверо громадян вирощували канабіс, сушили та готували для подальшого збуту. За місцями мешкання ділків правоохоронці провели обшуки та вилучили наркорослини. Речові докази направили на експертні дослідження, за їх результатами діям фігурантів буде надано остаточну правову кваліфікацію.

Злочинну діяльність «бізнесменів» викрили оперативники управління боротьби з наркозлочинами ГУНП в Запорізькій області разом зі слідчими Запорізького рай управління поліції під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури.

У межах кримінального провадження, відкритого за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, правоохоронці встановили, що четверо мешканців обласного центру та району займаються незаконним вирощуванням канабісу з метою подальшої переробки та збуту.

Організував наркобізнес 61-річний запоріжанин. Він здійснював безпосереднє керівництво процесом та відповідав за розподіл грошових коштів, отриманих від незаконної діяльності. Троє його посібників, вирощували наркорослини, переробляли та збували клієнтам.

31 травня оперативники УБН разом зі слідчими територіального підрозділу поліції та кінологами за силової підтримки спецпризначенців БПОП провели санкціоновані обшуки за місцями мешкання та перебування фігурантів.

У результаті заходів поліцейські виявили та вилучили 4 кілограми висушених та подрібнених наркорослин, 18 кущів рослин канабісу, понад 40 пігулок наркотичного засобу, 7 корпусів гранат, обріз рушниці, 330 набоїв калібру 5,45, мобільні телефони, банківські картки, ваги, ноутбуки, а також близько 100 000 гривень, здобутих у результаті злочинної діяльності. Для ідентифікації та вилучення боєприпасів були задіяні вибухотехніки.

Речові докази слідчі направили до Запорізького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Усіх фігурантів затримали на підставі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 306 (Використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, прекурсорів, отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів), ч.2 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. На цей час підозрюваним обрані запобіжні заходи у виді тримання під вартою. За результатами експертних досліджень їхнім діям буде надано остаточну правову кваліфікацію. Досудове розслідування триває.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux