Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Запорізькі поліцейські протидіють кримінальним та адміністративним порушенням у сфері рибальства
Опубліковано 01 вересня 2023 року о 16:36

Цього тижня разом з інспекторами рибоохоронного патруля правоохоронці виявили два факти браконьєрського вилову риби. Порушників притягнули до відповідальності, а також вилучили незаконно добуті водні біоресурси та заборонені знаряддя лову. За фактом незаконного заняття рибним промислом відкрито кримінальне провадження. Також попереджені збитки екосистемі регіону на суму понад 26 тисяч гривень.

31 серпня працівники сектору поліцейської діяльності на воді Запорізького райуправління разом із інспекторами рибоохоронного патруля здійснили профілактичні заходи в акваторії річки Дніпро в межах Запорізького району з метою недопущення незаконного вилову біоресурсів.

Біля села Розумівка правоохоронці викрили двох порушників рибоохоронного законодавства.

37-річний місцевий мешканець рибалив з гумового човна за допомогою заборонених знарядь лову. Методом багріння чоловік виловив 16 пліток, 7 лящів та 5 карасів, чим завдав збиток рибному господарству України на суму понад 44 тисячі гривень. Відносно рибалки складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Інший правопорушник - 54-річний житель обласного центру за допомогою любительського знаряддя лову типу "Закидушка" із шістьма гачками добув 16 кілограмів риби – 45 карасів, 27 пліток, 3 ляща та густеру, чим перевищив дозволену норму вилову на 11,5 кілограмів. Екосистемі регіону завдано збитків на суму майже 120 тисяч гривень.

Працівники слідчо-оперативної групи відділу поліції № 6 Запорізького райуправління задокументували протиправні дії рибалки, вилучили знаряддя лову та незаконно добуті водні біоресурси.

За незаконне зайняття рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду, чоловіку інкримінують кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 249 КК України. Санкція статті передбачає максимальне покарання - до трьох років обмеження волі.

Крім цього, 29 серпня спільна рейдова група поліцейських та державних інспекторів під час патрулювання Запорізького водосховища у затоці "Гадюча балка» Запорізького району виявили та вилучили з водойми понад 150 метрів сітки ліскової. Усю рибу, виявлену в незаконних знаряддях лову, у неушкодженому вигляді правоохоронці повернули в природне середовище.

Нагадуємо, що в акваторіях Каховського і Дніпровського водосховищ заборонена навігація, а також промислове та любительське рибальства. Превентивні заходи на водоймах Запоріжжя та області тривають.

Нагадаємо: Запорізькі поліцейські викрили браконьєрів, які завдали збитків державі на суму понад 220 тисяч гривень

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux