Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські повідомили про підозру посадовиці, яка майже три роки підробляла документи
Опубліковано 24 жовтня 2022 року о 16:09

За зловживання службовим становищем, жінці загрожує обмеження волі на строк до трьох років із позбавленням права обіймати певні посади.

Восени 2021 року до відділу поліції № 2 Запорізького РУП звернулася мешканка Херсонської області із заявою про те, що колишній чоловік не виконує ухвалу суду щодо сплати аліментів та свідомо приховує розмір своїх доходів.

Під час проведення досудового розслідування працівники поліції встановили, що 35-річний чоловік із жовтня 2019 року й дотепер перебуває за межами України. Проте, за офіційними документами одного з державних навчальних закладів міста Запоріжжя, у вказаний період фігурант працював на 0,5 ставки на посаді слюсаря-сантехніка. З передбаченого розміру грошового забезпечення й нараховувались аліменти колишній дружині в розмірі чверті від доходу.

У результаті проведення слідчих дій правоохоронці викрили 60-річну місцеву мешканку, яка з 2013 року обіймала посаду завідувача господарством та відповідно до посадової інструкції наділена повноваженнями, пов’язаними з виконанням організаційно–розпорядчих і адміністративно-господарських функцій. Користуючись службовим становищем, жінка вносила завідомо неправдиву інформацію до табеля обліку робочого часу аліментника та щомісяця відповідного року за власним підписом надавала документи до бухгалтерії для нарахування заробітної плати.

Відповідно до висновку почеркознавчої експертизи, підпис на офіційних документах належить саме посадовиці. Таким чином, зловмисниця безпідставно привласнювала державні кошти навчального закладу протягом трьох років.

За фактом злочину, передбаченого ч.1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України, слідчим під процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури відкрито кримінальне провадження та повідомлено про підозру зловмисниці. За санкцією статті їй загрожує покарання у вигляді штрафу від двох до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо: У Запоріжжі поліцейські спрямували до суду обвинувальний акт відносно наркозбувача

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux