Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Запорізькі поліцейські отримали від представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста спеціальне обладнання для полегшення процесу ідентифікації загиблих
Опубліковано 23 травня 2023 року о 17:22

Визначення долі та місцезнаходження зниклих безвісти осіб, ексгумація тіл загиблих та їх подальша ідентифікація, розмінування територій - ці та інші проблемні питання обговорили правоохоронці та делегати під час робочої зустрічі. У межах співпраці іноземні партнери передали спеціалізоване обладнання для пошуку та ідентифікації тіл загиблих безвісти зниклих  осіб,  для підтримки Національної поліції Запорізької області в процесі ідентифікації загиблих.

Сьогодні в обласному главку за участі начальника запорізької поліції Артема Киська, його заступників, керівників деяких підрозділів поліції, голови запорізької профспілкової організації атестованих працівників ОВС відбулася робоча зустріч з представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Очільник запорізької поліції Артем Кисько ознайомив іноземних партнерів з основними напрямками роботи поліції в умовах воєнного стану та планами щодо організації майбутніх заходів на деокупованих територіях Запорізької області. У свою чергу, іноземні партнери розповіли про можливі напрямки допомоги, яку вони готові надавати для підвищення ефективності роботи поліції щодо гуманітарних питань. 

Зокрема, йшлося про вдосконалення матеріально-технічного забезпечення підрозділів поліції, які будуть залучені до стабілізаційних заходів, а також проведення низки спеціальних навчань за різними напрямами діяльності.

Обговорили широкий спектр питань, пов’язаних із розшуком безвісти зниклих осіб на під час війни. Учасники обмінялися думками щодо вирішення проблемних моментів, з якими стикаються як правоохоронці так і представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста, у тому числі й на етапі подання заяв про зникнення осіб, при проведенні ідентифікації невпізнаних трупів або ексгумації тіл в місцях поховань жертв війни.

Звертаючись до делегатів, Артем Кисько зазначив: «Нас багато що об'єднує. Разом ми здолали значний шлях. Я пишаюся особистим знайомством з представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Я бачив роботу ваших колег минулого року, на початку війни, - в оточеному Маріуполі. Не шкодуючи себе, вони допомагали людям у небезпечних, важких умовах. І сьогодні я щиро вдячний за вашу допомогу та підтримку. Допомагаючи Україні, ви допомагаєте та убезпечуєте від російської агресії власні країни».

Керівник запевнив, що запорізька поліція готова до викликів, які постануть після деокупації територій області. Зараз вже є певна інформація про те, що там відбувається – замінування, катування наших громадян, місця утримання викрадених, заарештованих людей, масові захоронення.

Представник Міжнародного Комітету Червоного Хреста Трістан Креач звернувся до поліцейських зі словами: «Хочу подякувати вам за вашу щоденну роботу на благо мирного населення Запорізької області та за всебічне обговорення, яке ми разом провели. Такі зустрічі та обговорення є дієвим способом краще розуміти один одного, виклики та обирати доцільні напрямки подальшої співпраці у гуманітарній сфері». 

Результатом активного спілкування стало визначення учасниками зустрічі головних напрямів подальшої взаємодії, першочергових заходів, зустрічей для обміну досвідом та погодження ініціатив.

Відділ комунікації поліції в Запорізькій області

 



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux