Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські нагадали дітям правила кібербезпеки
Опубліковано 08 лютого 2023 року о 09:28

Особиста безпека в мережі – наболіле питання та головна тема зустрічі. Про найпоширеніші загрози у мережі говорили з дітьми співробітники кіберполіції та ювенальної превенції.

Вчора, 7 лютого, у всьому світі люди відзначали День безпечного Інтернету.

З часом все гостріше постає питання навчання дітей кібербезпеці саме з раннього віку. На етапі шкільного навчання формуються їхні світогляд та поведінка, тому необхідно роз’яснювати межу між дозволеними пустощами та діями, які можуть призвести до кримінальної відповідальності.

Маючи профілі у соціальних мережах, діти щодня наражають себе на небезпеку. При розміщенні у відкритому доступі інформації про себе та своїх близьких дитина може і гадки не мати про те, яку загрозу це становить.

У спілкуванні зі школярами спеціалісти розповіли про основні види небезпек, з якими найчастіше мають справу користувачі соцмереж. Створення надійних паролів, наявність антивірусних програм і ліцензійного програмного забезпечення, використання публічного Wi-Fi під час здійснення розрахунків у мережі – ці теми жваво обговорювалися.

“Насправді ми маємо перенести до кіберпростору ті самі правила, якими користуємося в житті. Наприклад, не спілкуватися з незнайомими людьми, бути ввічливими, перевіряти перед тим, як щось купувати тощо”, – пояснює фахівець з кібербезпеки.

Особливу увагу приділили культурі спілкування з незнайомими користувачами. Поліцейські надали практичні рекомендації як вберегти свою персональну інформацію та не стати жертвою злочину. Крім того, надали контакти, куди вже зараз діти можуть звернутися за допомогою у будь-якій життєвій ситуації.

Залежно від віку, ми можемо розповідати дітям, які ризики є та чому вони саме такі. Кожен етап розповіді відповідатиме етапу розуміння дитини. Наприклад, коли вона знає цінність грошей, можна говорити про інтернет-банкінг і чому треба ставити надійний пароль.

Навчання дітей особистій кібербезпеці сьогодні є одним із тих напрямків, які є вкрай важливими для нас. Адже саме діти - майбутнє сильної та незалежної країни.

Нагадаємо: Запорізькі поліцейські провели профілактичний захід для підлітків

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux