Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські-ювенали навідалися в родини з дітьми, постраждалими від домашнього насильства
Опубліковано 14 березня 2024 року о 18:00

Працівники поліції Запоріжжя перевірили умови проживання в чотирьох родинах, де трапилися випадки аб’юзу, провели з їх членами профілактичні бесіди. Семеро дітей віком до 16 років, які стали свідками протиправних дій, отримали символічні подарунки – «бабусиних зайців».

Нещодавно правоохоронці отримали виклик про домашнє насильство у Дніпровському районі. 11-річна заявниця повідомила, що її 27-річний брат у стані алкогольного сп’яніння б’є бабусю та агресивно поводиться відносно сестри. Поліцейські негайно виїхали на місце події. Щодо сімейного кривдника склали протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 статті 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) КУпАП, та винесли терміновий заборонний припис.

Схожий випадок стався у Вознесенівському районі. До поліції звернулася 34-річна запоріжанка. Схвильована жінка пояснила, що її 36-річний чоловік у стані алкогольного сп’яніння вчинив над нею психологічне насильство. Так, громадянин висловлював образи та погрожував їй у присутності двох малолітніх дітей. Правоохоронці склали відносно аб’юзера адмінпротокол за ч. 1 статті 173-2 КУпАП та винесли терміновий заборонний припис.

Наразі поліцейські надають всім сім’ям як правову, так і психологічну допомогу.

Так, 14 березня працівники ювенальної превенції завітали в ці родини. Вони перевірили умови проживання та провели профілактичні бесіди з батьками. Розповіли про алгоритм дій постраждалих та пояснили, де та як можна отримати відповідну допомогу.

Усі відвідані діти отримали смаколики, світловідбивні елементи, а також символічних «бабусиних зайців».

Поліцейські Запорізької області оперативно реагують на повідомлення про домашнє насильство в режимі 24/7.

Тож вкотре закликаємо громадян: якщо ви стали свідками правопорушень, пов’язаних із психологічним, фізичним, сексуальним, економічним насильством, або потерпіли внаслідок таких дій, не мовчіть, звертайтеся до територіального підрозділу поліції або телефонуйте на спецлінію 102.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux