Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські евакуювали пенсіонера з інвалідністю з прифронтового Приморського (ВІДЕО)
Опубліковано 13 лютого 2024 року о 12:30

«Ні газу, ні світла, ні води, ні опалення – немає нічого... Прильоти часто. Ніколи не знаєш якою буде наступна секунда», – з таких слів починається розмова з 68-річним Миколою Васильовичем. Учора з-під обстрілів його вивезла евакуаційна група поліції.

Село Приморське розташоване у безпосередній близькості до лінії вогню та часто потерпає від нещадних атак російських військових. Не менш складною там залишається гуманітарна ситуація. Саме тому літній чоловік і наважився на евакуацію, звернувшись за допомогою до правоохоронців.

Виїжджати самотній пенсіонер до останнього не хотів. Майже два роки від початку повномасштабного вторгнення попри надскладні умови життя не втрачав оптимізму та сподівався, що ситуація покращиться. «Мій девіз такий: «Життя на землі – іспит перед вічністю», – зазначає він. Втім, після чергових ворожих ударів вирішив евакуюватися, щоб більше не ризикувати найціннішим – життям.

«Як жив? Світло на початку було – потім зникло. За водою ходив на джерело. Коли тихо та не «прилітає» – наче звикаєш. Однак останнім часом все гучніше і ховатися ніде. А якось йшов наш односелець до магазину, снаряд ліг поряд і його вбило. Отак сходила людина по хліб…», – з сумом розповідає дідусь.

Дорогою на безпечну територію наголошує, що дуже чекає на перемогу України та вірить, що скоро зможе повернутися в рідне село – вже тихе та мирне, як було колись. А поки скористається тимчасовим прихистком у Запоріжжі.

По приїзду до обласного центру Микола Васильович подякував евакуаційній групі за допомогу та можливість перебувати у безпеці.

Поліція Запорізької області вкотре закликає громадян евакуюватися з прифронтових населених пунктів. Не наражайте себе на небезпеку, залишаючись в зонах активних бойових дій. Звертайтеся до поліцейських евакуаційних груп за номерами телефонів:

- для жителів Пологівського району – 050-272-72-76;

- для жителів Василівського району – 097-826-20-02.

Нагадаємо: Запорізькі поліцейські евакуювали з Гуляйполя двох жінок, будинок яких обстріляли російські військові (ВІДЕО)

Відділ комунікації поліції Запорізької області




Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux