Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі поліцейські долучилися до відкриття меморіальної дошки Герою України Дмитру Апухтіну
Опубліковано 12 березня 2024 року о 14:40

Полковник Нацгвардії загинув навесні 2022 року, героїчно захищаючи Маріуполь від російських окупантів. У пам’ять про подвиг земляка в Запоріжжі перейменували вулицю та відкрили Меморіал.

Повномасштабне вторгнення окупантів на територію України застало Дмитра Апухтіна в Маріуполі. Нацгвардієць зі своїм підрозділом протистояв російським загарбникам. 10 березня 2022 року під час виконання бойового завдання полковник Апухтін та його бійці зупинили рух механізованої колони противника.

12 березня цього ж року на їх позиції сунула чергова російська колона. У ході бойового зіткнення офіцер викликав на себе вогонь противника і тим самим дав змогу своїм побратимам продовжити бій. Не зумівши прорвати оборону, ворог розпочав хаотичний мінометний обстріл, в результаті якого обірвалось життя захисника.

Військовому присвоїли звання «Герой України» з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

Сьогодні у Запоріжжі відбулось відкриття пам’ятної дошки Дмитру Апухтіну. Участь у заході взяли керівник обласного главку поліції Артем Кисько, представники облдержадміністрації та міськради, силових структур та релігійних конфесій, а також близькі, друзі та побратими полеглого.

«Він був людиною слова, честі та справжнім військовим. У тій ситуації він не міг повести себе інакше… Все, що ми можемо зробити зараз – це вшанувати його, як людину. Я дуже вдячна вам усім за те, що не забуваєте мого чоловіка», – не стримуючі сліз, до присутніх звернулася дружина загиблого.

Начальник Головного управління Національної поліції в Запорізькій області Артем Кисько наголосив: «Жоден з нас не має права забути подвиг героя. Я впевнений, що і син його, і донька будуть достойними людьми. А наше з вами завдання, наш обов’язок – завжди підтримувати їх».

Перший заступник міського голови Олександр Власюк зазначив, що врятувати від смерті своїх бійців ціною власного життя – це вчинок справжнього офіцера.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героя, полеглого у боротьбі за незалежність України.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux