Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі ПОГи під час профілактичних заходів виявили правопорушення, пов’язані з наркотиками 
Опубліковано 15 липня 2022 року о 12:50

Здійснюючи чергове щоденне патрулювання території своєї громади, поліцейські викрили незаконне вирощування конопель та факт незаконного зберігання канабісу. Розпочаті досудові розслідування кримінальних проваджень.

14 липня поліцейські офіцери Кушугумської територіальної громади, заступаючи на чергове щоденне патрулювання, планували провести профілактичні заходи у сфері громадської безпеки та обстежити прибережну територію Каховського водосховища на предмет встановлення фактівнезаконного вилову рибних ресурсів. Та ПОГівців очікував дещо інший «улов».

На маршруті патрулювання, вони отримали завдання перевірити адресу в смт Кушугум. Там, начебто людина кликала на допомогу. Інформація не підтвердилася і постраждалих не було. 

Однак, поліцейські ретельно оглянули територію та виявили на присадибній ділянці приховані насадження рослин коноплі. 

Правоохоронці викликали слідчо-оперативну групу, працівники якої вилучили 32 кущі рослини, зовні схожої на коноплі. 

Слідчим відомості внесено до ЄРДР за ознаками правопорушення, визначеного у ст.310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.

Цього ж дня, поліцейські офіцери Кушугумської громади помітили чоловіка, який поводив себе підозріло і намагався уникнути зустрічі з патрулем. В ході проведення поверхневої перевірки було встановлено, що громадянин мав при собі коробку з речовиною рослинного походження сіро-зеленого кольору та специфічним запахом, типовим для рослин конопель. ПОГівцям чоловік пояснив, що це канабіс для власного вживання. 

На місце події прибула слідчо-оперативна група відділу № 6 Запорізького районного управління поліції. Слідчий у встановленому порядку вилучив речовину рослинного походження. Подальша експертиза визначить її склад і небезпечність. 

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. ст.309 «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту» Кримінального кодексу України. 

Нагадаємо: У жителя Запорізької області  поліція викрила конопляну міні-теплицю.  

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux