Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі оперативники впродовж години встановили та затримали підозрюваних у крадіжці
Опубліковано 12 червня 2020 року о 17:02

Одразу після скоєння злочину поліцейські провели успішні пошукові заходи,  затримали зловмисників та вилучили викрадене майно.

11 червня близько 3 години ранку до Мелітопольського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області надійшло повідомлення від місцевого підприємця 1980 року народження про крадіжку з крамниці, розташованої на проспекті Богдана Хмельницького в Мелітополі.

На виклик негайно прибула слідчо-оперативна група та працівники кримінальної поліції. Оглянувши місце події, правоохоронці встановили, що невідомі «візитери», проникли до магазину, пошкодивши вхідні двері. З приміщення були викрадені гроші, документи, печатку та інше майно.

Для встановлення зловмисників оперативники переглянули відео з камер спостереження у районі скоєння злочину. Увагу поліцейських привернув автомобіль «LANCIA». Припустивши, що злодії пересуваються на ньому, працівники поліції швидко відпрацювали прилеглі вулиці та виявили схожий автомобіль  на одній з вулиць міста. 

Після сигналу правоохоронців зупинитися, водій автівки прискорив швидкість та  намагаючись втекти, скоїв зіткнення з іншим транспортним засобом. В результаті дорожньо-транспортної пригоди ніхто не постраждав.

Під час огляду автомобіля «LANCIA», на якому пересувалися двоє чоловіків, правоохоронці виявили та вилучили викрадене з крамниці майно і кошти. В салоні знайшли також знаряддя злочину – відмички, маски, рукавички та інші речові докази.

Підозрюваних, якими виявилися раніше судимі місцеві мешканці 1973 та 1992 років народження, затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі, слідчим, за погодженням з місцевою прокуратурою зловмисникам повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

В рамках кримінального провадження працівники поліції перевіряють затриманих на причетність до аналогічних злочинів, скоєних на території міста та області. Слідчі дії тривають.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux