Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі міграційні поліцейські видворили із країни нелегала з кримінальним минулим
Опубліковано 18 квітня 2024 року о 14:24

35-річний громадянин Узбекистану відбував покарання в місці позбавлення волі. Після звільнення чоловік став переховуватись від правоохоронців, оскільки не мав законних підстав перебувати в Україні. Працівники міграційної поліції викрили порушника та супроводили його до прикордонного пункту.

З 2011 року іноземець неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжок та умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень. У 2018 році після відбування покарання, пов’язаного із позбавленням волі, порушник міграційного законодавства переїхав до Запорізької області та, переховуючись від правоохоронців, перейшов на нелегальне становище.

Взимку цього року під час проведення перевірок законних підстав для перебування іноземців на території України, працівники управління міграційної поліції ГУНП та Управління СБУ, разом із працівниками Управління ДМС України в Запорізькій області встановили 35-річного громадянина країни Центральної Азії, який не мав законних підстав для перебування на території держави.

15 лютого представники вищевказаних служб супроводили іноземця до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, з метою ідентифікації та оформлення відповідних паспортних документів для подальшого примусового видворення до країни походження. Крім того, працівники УДМС України в Запорізькій області притягнули мігранта до адміністративної відповідальності за статтею 203 (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України) Кодексу України про адміністративні правопорушення та наклали штраф у розмірі 3400 гривень.

17 квітня правоохоронці забрали з пункту тимчасового перебування нелегала, який вже пройшов усі необхідні процедури для подальшого видворення. Міграційні поліцейські разом із інспекторами УДМС доправили чоловіка до прикордонного пункту пропуску «Могилів – Подільський - Отач» Вінницької області, через який він залишив територію нашої держави для транзитного проїзду до країни походження. Найближчі 5 років йому заборонено в’їзд на територію України.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux