Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізькі міграційні поліцейські видворяють нелегалів
Опубліковано 07 травня 2024 року о 16:23

46-річний уродженець закавказького регіону відбував покарання за скоєння особливо тяжкого злочину. На момент звільнення термін законного його перебування в Україні сплинув. Його 37-річний співвітчизник також не мав законних підстав перебувати на території нашої країни та переховувався від правоохоронців. Працівники поліції разом із інспекторами Управління державної міграційної служби забезпечили видворення до країни походження одного із мігрантів, а іншого помістили до пункту тимчасового перебування.

46-річний громадянин Грузії у 2012 році був засуджений до 12 років позбавлення волі за скоєння умисного вбивства та використання фіктивних документів. Чоловік відбував покарання у виправній колонії на території Запорізької області.

Наприкінці квітня цього року термін ув’язнення закінчився, і він звільнився з пенітенціарної установи. Іноземця «зустріли» працівники управління міграційної поліції ГУНП в області та разом із інспекторами УДМС доставили його до Вінницької області. На пункті пропуску «Могилів-Подільський-Отач» правоохоронці передали чоловіка представникам прикордонної служби Республіки Молдова для транзитного проїзду до країни походження.

Також заходи щодо протидії нелегальній міграції поліцейські провели щодо іншого громадянина Грузії, якого виявили під час проведення профілактичних заходів на території області. У 2018 році відносно нього міграційною службою сусідньої області було прийнято рішення про примусове повернення до країни походження, проте іноземець не виконав зазначені вимоги та переховувався на території Запоріжжя. Його помістили до Миколаївського пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства з метою оформлення відповідних документів для подальшого примусового видворення.

Крім того, за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого

ст. 203 (Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України) Кодексу України про адміністративні правопорушення, правоохоронці склали протокол відносно 37-річного нелегала, а також прийняли рішення про адміністративне стягнення у вигляді штрафу 3400 гривень.

Міграційні поліцейські Запоріжжя протидіють нелегальній міграції та контролюють дотримання громадянами-іноземцями міграційного законодавства України.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux