Портал в режимі тестування та наповнення
Запорізька поліція провела комплексні заходи з протидії кримінальним та адміністративним правопорушенням
Опубліковано 15 грудня 2021 року о 15:58

Впродовж тижня на території обслуговування відділень поліції № 1 та № 4 Василівського районного управління тривали додаткові посилені оперативно-профілактичні заходи. Поліцейські викрили більше 20 фактів, пов’язаних з наркотиками, а також виявили понад 300 адміністративних порушень.

З 1 по 8 грудня у посиленому форматі несення служби працівниками відділень поліції № 1 (м. Кам’янка-Дніпровська), № 4 (м. Енергодар) Василівського районного управління, а також залученими працівниками інших підрозділів ГУНП в Запорізькій області проводилось комплексне оперативно-профілактичне відпрацювання окремих територій Василівського району.

Заходи, націлені на оздоровлення криміногенної обстановки за окремими напрямками, покращення стану розкриття та розслідування кримінальних правопорушень, безпеку дорожнього руху та забезпечення публічної безпеки та порядку, проводились на території Кам’янсько-Дніпровської та Енергодарської міських, Благовіщенської, Великобілозерської та Водянської сільських територіальних громад.

Оперативний штаб, створений  для організації злагоджених дій поліцейських та координації залучених сил і засобів, очолив заступник начальника ГУНП в Запорізькій області Руслан Невожай.

В ході комплексного відпрацювання до Єдиного обліку подій правоохоронцями внесено понад 400 заяв і повідомлень. Поліцейські зареєстрували 38 кримінальних правопорушень. Завдяки активним оперативно-розшуковим діям по 32 із них встановлені причетні особи. По 6 кримінальним провадженням особам вже було повідомлено про підозру.

По лінії слідчо-розшукової роботи поліцейськими було ініційовано і отримано судовий дозвіл на проведення 4 результативних обшуків за місцем мешкання фігурантів кримінальних проваджень.

За період оперативно-профілактичних заходів працівниками поліції було задокументовано 22 факти вилучення наркотичних речовин.

Крім цього, під час перевірок  суб’єктів господарювання, торгових закладів, ринків, громадських місць, поліцейськими виявлено 370 адміністративних правопорушень.

Складено кілька десятків адміністративних протоколів за ч. 1 ст. 44-3 «Порушення правил щодо карантину людей», ст. 164 «Порушення порядку провадження господарської діяльності», ст. 156 «Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Працівниками ювенальної превенції поліції під час профілактичних заходів та роботи з населенням також виявлено низку порушень. В результаті складено 15  адміністративних протоколів  за ст. 173-2 «Вчинення насильства в сім’ї, невиконання захисного припису або не проходження корекційної програми» та ст. 184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей».

Здійснюючи контроль за дотриманням Правил дорожнього руху його учасниками, поліцейські  за час відпрацювання виявили 116 адміністративних правопорушень. Серед них 25 випадків керування транспортними засобами у стані сп’яніння.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux