Портал в режимі тестування та наповнення
На Запоріжжі поліцейські затримали зловмисника, який намагався дати хабар заступнику начальника слідчого відділу
Опубліковано 16 січня 2020 року о 17:10

Працівники Слідчого управління ГУНП в Запорізькій області та Департаменту внутрішньої безпеки, під процесуальним керівництвом прокуратури області, задокументували факт неправомірної вигоди поліцейському за вирішення питання щодо закриття кримінального провадження. Зловмисника затримали в порядку ст.208 КПК України.

17 грудня 2019 року  до Гуляйпільського відділення поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення про те, що в лісосмузі, яка знаходиться  між селом Верхня Терса та селом Копані невідомі особи здійснюють незаконну порубку дерев. На місце події виїжджали т.в.о. заступника начальника Гуляйпільского відділення поліції та наряд сектору реагування патрульної поліції.

Поліцейські виявили автомобіль «ВАЗ 2101» з причепом, в якому знаходились стовбури дерев білої акації. В цей же час із лісосмуги до них вийшов чоловік, який жодних дозвільних документів на порубку дерев не надав. Правоохоронці вилучили речові докази. Слідчим було відкрито кримінальне провадження за ознаками ст.246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України.

Того ж дня зловмисник прийшов до заступника начальника Гуляйпільського відділення поліції та запропонував за винагороду за не притягнення до кримінальної відповідальності. Поліцейський відмовився та доповів керівництву про намагання схилити його до корупційних дій. 

2 січня фігурант звернувся з аналогічною пропозицією до заступника начальника слідчого відділу Гуляйпільского відділення поліції та почав вмовляти останнього закрити кримінальне провадження за грошову винагороду. Про подію поліцейський доповів керівництву.

Слідчим управлінням ГУНП в Запорізькій області було відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.3 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

«16 січня, в результаті проведення слідчо-оперативних заходів, працівники Слідчого управління ГУНП в Запорізькій області та Департаменту внутрішньої безпеки, під процесуальним керівництвом прокуратури області, в службовому кабінеті задокументовали факт надання громадянином 1966 року народження хабара заступнику начальника слідчого відділу Гуляйпільського відділення поліції в розмірі 5000 гривень. Зловмисника затримали в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.  На даний час триває досудове розслідування», - розповів заступник начальника ГУНП в Запорізькій області Олег Григоров. 

Нагадаємо, що у Запоріжжі поліцейські вилучили з незаконного обігу майже 45 тисяч пляшок необлікованої алкогольної продукції.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux