Портал в режимі тестування та наповнення
За добу запорізькі поліцейські виявили 6 фактів вчинення домашнього насильства
Опубліковано 20 листопада 2019 року о 15:18

Стосовно правопорушників, які вчинили протиправні дії стосовно своїх родичів, складено адміністративні протоколи.

Протягом доби, 19 листопада, до працівників мобільних груп з реагування на факти вчинення домашнього насильства надійшло 13 викликів громадян. За результатами проведених перевірок 6 правопорушників притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинення протиправних дій стосовно членів сім’ї. Крім того, винесено 5 термінових заборонних приписів та зібрано 1 матеріал щодо хибного виклику працівників поліції.

Так, у місті Запоріжжя правоохоронці отримали повідомлення про те, що чоловік 1969 року народження вчиняє протиправні дії стосовно матері.

За результатами проведеної перевірки працівниками мобільної групи реагування підтверджено факт вчинення психологічного і фізичного насильства.

За допомогою до поліцейських звернулась і жителька Комунарського району  Запоріжжя, яка повідомила на лінію «102», що в неї виник конфлікт з колишнім чоловіком. За результатами реагування працівники поліції припинили факт домашнього насильства.

В обох випадках зібрано адміністративний матеріал за ч. 1 ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування). Стосовно домашніх тиранів винесено терміновий заборонний припис, строком на 10 діб, із забороною спілкування.

Також із повідомленням про  отримання тілесних ушкоджень від свого сина до поліції звернувся мешканець Шевченківського району Запоріжжя. На місце пригоди негайно було направлено мобільну групу. За результатами проведеної перевірки факти не знайшли свого підтвердження, а заявник перебував у стані алкогольного сп’яніння. У подальшому, працівники поліції склали адміністративний протокол за ст. 183 КУпАП (Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб). З правопорушником правоохоронці провели роз’яснювальну роботу.

Окрім того, поліцейські приділяють увагу профілактиці домашнього насильства. Так, у місті Бердянськ працівники мобільної групи та місцевого міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» провели превентивні заходи із неповнолітніми. Підліткам надали інформацію щодо Закону України «Про запобігання та протидію домашнього насильства», роз’яснені норми чинного законодавства і відповідальність за вчинення протиправних дій стосовно членів сім’ї.

Також поліцейські зосередили увагу на інформації, як треба діяти у випадках домашнього насильства чи його загрози, куди звертатися, якщо стали свідками або жертвами таких злочинів, які послуги надаються постраждалим від дій кривдників.

Нагадаємо, що в Запоріжжі протягом доби поліцейські мобільних груп виявили трьох правопорушників.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux