Портал в режимі тестування та наповнення
За добу запорізькі поліцейські розкрили два грабежі
Опубліковано 18 травня 2023 року о 15:55

Один із зловмисників під приводом «зателефонувати» заволодів гаджетом неповнолітнього хлопця, а другий скористався необережністю жінки та відкрито викрав її сумку з авто. Правоохоронці затримали обох фігурантів та вилучили майно потерпілих. За скоєне їм загрожує до 10 років ув’язнення. 

16 травня до відділу № 1 (Вознесенівський) поліції надійшло повідомлення від 33-річної жінки про те, що ввечері 13 травня біля одного з торгівельних центрів невідомий чоловік заволодів телефоном її неповнолітнього сина.

Правоохоронці встановили, що зловмисник попросив у 15-річного хлопця мобільний - нібито комусь зателефонувати та кинувся з гаджетом навтьоки. Спочатку хлопець замовчав подію, а лише через три дні розповів батькам про те, що сталося.

Під час проведення слідчо-оперативних заходів поліцейські продемонстрували школяру фото осіб, які раніше притягувались до кримінальної відповідальності за вчинення аналогічних злочинів. На одній із світлин хлопець впізнав фігуранта. Ним виявився 23-річний мешканець Василівського району.

Оперативники швидко встановили місце перебування злочинця. Від органів досудового розслідування той намагався переховуватися на території сусідньої області.

Викрадений мобільний телефон правоохоронці також розшукали та вилучили. Після завершення необхідних слідчих дій його буде повернуто власнику.

Фігуранту вже повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України, та взято під варту.

Через короткий час до чергової частини райвідділу поліції надійшло повідомлення від 47-річної жінки про те, що по вулиці Патріотичній її щойно пограбував невідомий. Неподалік від місця вчинення злочину його затримали свідки.

На місце події прибула слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції. Правоохоронці з’ясували, що коли потерпіла складала речі в багажник автомобіля, невідомий через незачинені двері салону схопив її сумку з ноутбуком та почав тікати. В цей час неподалік перебував дільничний офіцер відділення поліції № 1 Пологівського РВП. Правоохоронець у цивільному одязі (оскільки наразі перебуває у відпустці) зреагував миттєво та затримав грабіжника на гарячому.

Раніше судимому 26-річному запоріжанину повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування обох кримінальних проваджень триває під процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури.

Нагадаємо: Заволодів телефоном, погрожуючи ножем: Запорізькі поліцейські оперативно затримали нападника з викраденим майном

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux