Портал в режимі тестування та наповнення
За добу на Запоріжжі поліція зареєструвала 29 збройних рашиських атак
Опубліковано 27 серпня 2022 року о 13:00

окупанти накрили ворожим вогнем населені пункти у Василівському, Пологівському та Запорізькому районах області. В результаті обстрілів є поранені серед мирного населення.

26 серпня російські війська обстріляли смт Степногірськ, міста Гуляйполе та Оріхів, села Мала Токмачка та Малокатеринівка. Пошкоджень зазнали житлові будинки громадян, а також один об’єкт інфраструктури.

збройні злочинці знову поцілили по Степногірську Василівського району. Поліцейські зафіксували руйнування домівок, господарських і гаражних приміщень, а також вигорілу агротехніку.

Значних пошкоджень зазнали міста Оріхів та Гуляйполе Пологівського району. Впродовж доби окупаційні війська обстрілювали приватні та багатоквартирні будинки. Загалом пошкоджено близько 15 житлових об’єктів, а також присадибні споруди, паркани, дворова територія місцевих мешканців.

 

 

Вибиті вікна, пом’яті стіни, причілки й фасади будівель, знесені дахові покриття, зруйноване та вигоріле майно в будинках – все це наслідки «руського миру».

Окрім цього, на пологівському напрямку в черговий раз під обстріл потрапила територія виправної колонії в селі Мала Токмачка – пошкоджено декілька приміщень на об’єкті.

Також ракетний обстріл відбувся по мирним мешканцям села Малокатеринівка Запорізького району. Громадяни повідомили про зруйновану територію у приватному житловому секторі.

Внаслідок обстрілів з осколковими пораненнями до медичної установи за допомогою звернулися місцеві мешканці.

Усі факти збройних злочинів зафіксовані працівниками поліції. Матеріали передані до УСБУ в Запорізькій області для відкриття кримінальних проваджень за ст. 438 Кримінального кодексу України «Порушення законів та звичаїв війни».

Шановні громадяни!

Не забуваємо піклуватися про власну безпеку! Під час сигналів повітряної тривоги негайно йдіть до укриттів або більш безпечних місць. Не забуваємо про правила «двох стін» та «двох виходів».

Нагадаємо: Зруйновані життя та будинки мирних жителів: запорізька поліція фіксує наслідки ворожих обстрілів з людськими втратами.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux