Портал в режимі тестування та наповнення
З вірою в перемогу та щасливе майбутнє: запорізькі поліцейські долучилися до проведення дитячого заходу безпеки
Опубліковано 20 червня 2022 року о 15:31

Сьогодні, з нагоди Всесвітнього дня біженців для діточок-переселенців влаштували цікаве інтерактивне свято працівники Національної та Патрульної поліції, Нацгвардії та Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також представники Товариства Червоного Хреста. В одній із паркових зон міста вартові порядку створили осередок безпеки та захисту для малечі та їх батьків, які тікали від жахіть війни.

Щороку, 20 червня, у Світі відзначається Всесвітній день біженців. Ще півроку тому ніхто з українського мирного народу не міг і подумати, що цей день стане актуальним і для нашої країни… Станом на початок червня поточного року, за інформацією Управління Верховного комісара ООН з прав людини,  близько 7 мільйонів українців, рятуючись від жахіть «руського миру», знайшли прихисток на чужині.

Запоріжжя – це українське місто козаків, що продовжує приймати внутрішньо переміщених осіб, які рятуються від агресії «визволителів». Так, з початку повномасштабного вторгнення російських військ на територію України, наше місто зустріло понад 146 тисяч вимушених переселенців, з них – майже 40 тисяч дітей.

Для того, щоб діти відчули атмосферу свята й отримали заряд позитивних емоцій, представники екстрених служб провели для них різнобарвну програму.

Працівники ювенальної превенції влаштували для малечі арт-терапевтичну релаксацію, на якій дітки змогли помалювати та розслабитися.

Сьогодні кожен українець хоче миру, і дітки – не є виключенням. Завдяки ілюстраційному процесу діти відобразили своє побажання на папері у вигляді тематичних малюнків.

Поліцейські з протидії домашньому насильству розповіли дітям та їх батькам

про деякі шляхи, які доможуть убезпечити від протиправних дій насильників.  Також малечу   познайомили малечу зі службовим автомобілем та алгоритмом роботи гучномовця.

Представники патрульної поліції ніколи не забувають про важливість дотримання правил безпечної поведінки поблизу проїзної частини, про що й нагадали юним учасникам дорожнього руху.

Діткам подарували світловідбиваючі браслети, а патрульні тактичної поліції показали малечі службове спецспорядження.

Нацгвардійці продемонстрували маленьким захисникам бронежилети, шоломи та каски, які малеча з радістю на себе приміряла. «Зовні такі прості та легенькі! А насправді – важкі й кремезні», - такі враження у діточок залишили бойове спорядження захисників України.

Рятувальники ДСНС розповіли дітлахам про елементарні правила безпеки життєдіяльності у побуті та довкіллі, повторювали з малечею номери екстрених служб, а також закріплювали базові навички та дії у разі різноманітних надзвичайних подій. Для закріплення гарного настрою представники рятувальної служби провели для усіх учасників заходу заводну рухавку.

Представники Товариства Червоного Хреста прослідкували за тим, щоб свято пройшло безпечно та без травм, але при цьому активно та продуктивно.

Медпрацівники організації показали малечі, як надавати першу домедичну допомогу при пораненнях та різних травмах.

Сьогоднішнє свято залишило в пам’яті маленьких гостей міста яскраві враження та гарні спогади.  Наприкінці заходу маленьким шанувальникам солоденького подарували смачні смаколики.  

Завдяки організаторам і учасникам  заходу діти впевнилися, що екстрені служби – завжди поруч, завжди дбають про український народ і завжди готові прийти на допомогу! Разом до нашої спільної перемоги!

Нагадаємо: У Запоріжжі правоохоронці вдосконалили знання у сфері домедичної підготовки 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux