Портал в режимі тестування та наповнення
З початку року запорізька поліція вилучила з нелегального продажу понад 27 тонн алкоголю та майже 110 тисяч пачок цигарок
Опубліковано 04 жовтня 2023 року о 16:07

За дев’ять місяців поліцейські області перевірили більше 55 тисяч об’єктів господарювання, зокрема - магазини, торговельні павільйони, кіоски, ринки та прилеглі території з метою протидії незаконній діяльності з реалізації підакцизних товарів.

За цей час правоохоронці задокументували понад 900 адміністративних порушень в галузі торгівлі та підприємницької діяльності. За цими фактами складено більше 570 адмінпротоколів за ст. 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння) КУпАП, понад 110 протоколів за ст. 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) КУпАП та 80 за ст. 176 (Виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення). Демонтовано 19 об’єктів незаконної торгівлі, серед яких «наливайки» та пункти прийому вторинної сировини.

У результаті вжитих заходів з незаконного обігу вилучено більше 27 тисяч літрів сурогатного алкоголю, майже 110 тисяч пачок безакцизних цигарок та понад 310 електронних пристроїв для паління.

Так, наприклад, 6 серпня співробітники сектору превенції відділу поліції №4 (Комунарський) Запорізького РУП отримали інформацію щодо надходження на одне із поштових відділень району посилок із цигарками без марок акцизного податку. За результатами проведення слідчих дій із незаконного обігу було вилучено більше 14 тисяч пачок цигарок на суму понад 860 тисяч гривень.

За фактами протиправної діяльності у сфері обігу підакцизної продукції у цьому році відкрито 25 кримінальних проваджень. В ході їх розслідування правоохоронці вилучили понад 19 тонн спирту та більше 60 тисяч пачок нелегальних цигарок.

Робота у цьому напрямку продовжується. У разі встановлення випадків реалізації підакцизної продукції з порушенням вимог законодавства України просимо невідкладно інформувати про це поліцію за номером 102.

Нагадаємо: У Запоріжжі поліцейські вилучили із незаконного обігу контрафактні цигарки та алкоголь сумнівної якості на суму понад 216 тисяч гривень

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux