Портал в режимі тестування та наповнення
З початку року вилучено понад 10660 літрів сурогатного алкоголю: у Запоріжжі триває боротьба поліції з «наливайками»
Опубліковано 17 жовтня 2022 року о 18:36

Правоохоронці спільно з представниками місцевої влади та громадськості здійснили понад 1700 перевірок закладів, які реалізують алкогольну продукцію. Півсотні правопорушників притягнуто до адміністративної відповідальності. Є відкриті кримінальні провадження.

У Запорізькій області тривають профілактичні заходи, спрямовані на посилену боротьбу із торгівлею фальсифікованими спиртними напоями та самогоном.

Дільничні офіцери склали понад 500 адміністративних матеріалів, з них: 376 протоколів - за ч.1 ст.156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами) КУпАП, 130 адміністративних матеріалів - за ст.164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) КУпАП, 22 адміністративних матеріали - за ст.176 (Виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення) КУпАП.

Їх направлено до суду та до адміністративних комісій для прийняття рішення згідно з вимогами чинного законодавства України.

Крім того під час профілактичних заходів задокументовано 7 кримінальних правопорушень, передбачених ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. Відносно порушників відкриті кримінальні провадження.

Всього ж з початку року поліцейські припинили діяльність 146 «наливайок» та вилучили 10660 літрів слабоалкогольної продукції, фальсифікованих горілчаних виробів та самогону.

Так, 26 серпня майже 120 літрів алкогольної продукції вилучили дільничні офіцери  поліції відділу  №5 Запорізького РУП  в одному з торгівельних закладів Хортицького району. Власника притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.164 КУпАП.

  


Наступного дня в результаті заходів, проведених працівниками відділу поліції №3 Запорізького РУП, в Шевченківському районі Запоріжжя закрито вуличний кіоск, у якому здійснювалася роздрібна торгівля алкогольними напоями. Поліцейські зафіксували порушення і склали відносно жінки, яка здійснювала підприємницьку діяльність без реєстрації як суб’єкт господарювання, адміністративні матеріали. Вилучено 30 літрів алкогольних напоїв.

29 серпня в Заводському районі поліцейські задокументували протиправну діяльність приватного підприємця, 1987 року народження, який здійснював продаж алкогольної продукції без ліценції. Відносно порушника складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.164 КУпАП. Вилучено близько 48 літрів алкогольних напоїв.

Висловлюємо подяку небайдужим жителям міста, які повідомляють про місця реалізації сурогату та фальсифікованого алкоголю. Вдячні за те, що ви також разом із нами проводите рейди по таких місцях. Ваша допомога дуже цінна для нас. Робимо місто кращим разом!

Перевірки по торгових об’єктах триватимуть і надалі.


Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux