Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
З початку року на Запоріжжі поліцейські задокументували 975 наркозлочинів
Опубліковано 05 вересня 2024 року о 16:10

За цей період поліцейські вилучили з незаконного обігу понад 144 кілограми наркотиків. З них - майже 90 кілограмів канабісу, понад 36 кілограмів метадону, 2 кілограми амфетаміну та 8,6 кілограмів Альфа-PVP. На реалізації забороненого «товару» наркоділки могли заробити близько 87 мільйони гривень.

Упродовж поточного року на території регіону слідчі запорізької поліції відкрили 975 кримінальних проваджень щодо злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів. У ході їх досудового розслідування у 632 провадженнях про підозру повідомили 506 особам.

За цей рік припинено 277 наркозлочини, передбачені ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. На цей час 154 наркозбутникам вже повідомили про підозру.

Так, на початку року працівники поліції Запоріжжя ліквідували наркоугруповання із щомісячним прибутком у мільйон гривень. Група містян гуртовими партіями та вроздріб вони збували метадон та канабіс у різних регіонах. Правоохоронці провели обшуки та вилучили понад 42 кілограми наркотичних засобів.

Крім того, у березні запорізькі поліцейські затримали наркоаграрія, який вирощував канабіс у промислових масштабах. Правоохоронці вилучили у 52-річного фігуранта 45 кілограмів наркорослин елітних сортів.

У 2024 році на підставі статті 208 Кримінального процесуального кодексу України правоохоронці затримали 55 наркозбувачів. Також правоохоронці ліквідували 3 інтернет-магазини, які здійснювали збут псилоцибінових грибів, психотропної речовини PVP та метамфетамін.

До того ж, на майно наркозбувачів накладено арешт на загальну суму майже 10 000 000 гривень.

У результаті проведеної роботи поліцейських до незаконного обігу не потрапило понад 144 кілограми наркотичних засобів та психотропних речовин, вартість яких за цінами «чорного ринку» становить близько 87 000 000 гривень.

Боротьба з наркозлочинністю триває. Запорізькі поліцейські закликають повідомляти про відомі факти збуту, розповсюдження наркотичних речовин, наркопосіви та наркопритони за номерами телефонів 096-655-02-29 або 102, або – писати на пошту: [email protected].

 Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux