Портал в режимі тестування та наповнення
Від рядового до генерала: життєвий та професійний шлях генерала-лейтенанта міліції Анатолія Пянтковського
Опубліковано 03 лютого 2023 року о 17:45

Майже сорок років свого життя Анатолій Георгійович присвятив служінню закону та українському народові. Він гідно та самовіддано виконував найскладніші службові завдання, за що був нагороджений орденами Червоної Зірки та «Дружба народів».

Свій трудовий шлях герой нашої розповіді розпочинав слюсарем на підприємствах Запоріжжя та після закінчення Дніпропетровської школи міліції середнього начальницького складу в 1968 році вступив до органів внутрішніх справ на посаду оперуповноваженого відділу боротьби з розкраданням соціалістичної власності Орджонікідзевського районного відділу міліції. Завзяття Анатолія Георгійовича, комунікативні якості, оперативний хист та глибокі знання юриспруденції завжди відзначало керівництво, що сприяло його стрімкому кар’єрному зростанню. У 1972 році його призначили на посаду інспектора ВБРСВ УВС Запорізького облвиконкому, потім – старшим інспектором та начальником відділення зазначеного відділу. Згодом, у 1979 році, Анатолій Георгійович обійняв посаду начальника Комунарського районного відділу міліції в Запоріжжі та невдовзі, у 1983 році, він вже був заступником начальника УВС Запорізького облвиконкому.

Цього ж року за наказом МВС СРСР його було направлено до представництва МВС СРСР при МВС Демократичної Республіки Афганістан, де він не лише розробляв і керував операціями з ліквідації моджахедів, а і брав безпосередню участь у бойових діях. Два роки Анатолій Георгійович гідно виконував свій службовий та громадянський обов’язок у «гарячій точці», за що був нагороджений орденами Червоної Зірки та «Дружба народів».

Після повернення у Запоріжжя Анатолій Георгійович був призначний на посаду заступника начальника УВС Запорізького облвиконкому та вже з березня 1992 долучився до розбудови правоохоронної системи молодої незалежної Української держави на посаді очільника УВС Запорізької області.

Присвятивши майже 40 років свого життя сумлінній службі в органах внутрішніх справ, наш герой у 1998 році пішов у відставку в званні генерала-лейтенанта міліції. Але навіть перебуваючи на заслуженому відпочинку став активним учасником ветеранського руху та допомагав у вирішенні соціальних проблем ветеранам ОВС.

Сьогодні, 3 лютого Анатолій Георгійович Пянтковський відзначає поважну дату – свій 80-й день народження. З нагоди свята до ювіляра завітали очільник Головного управління Національної поліції в Запорізькій області полковник поліції Артем Кисько та його заступник Юрій Небеський. Гості буквально були вражені активною життєвою позицією ветерана та його енергійністю. За словами правоохоронця, спорт, плавання, догляд за садом та спілкування з друзями – основні чинники, що впливають на здоров’я та душевну рівновагу.

Керівники поліції Запоріжжя висловили ювіляру вдячність за бездоганну службу, багаторічний досвід і професіоналізм у боротьбі зі злочинністю. Артем Кисько зазначив, що завдяки високопрофесійному ставленню до справи Анатолій Георгійович заклав міцний фундамент правоохоронної системи Запорізької області, яка й нині є базовою для сучасної діяльності поліції.

Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux