Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Від початку року запорізькі поліцейські відреагували на близько 2500 викликів, пов’язаних із домашнім насильством
Опубліковано 07 вересня 2024 року о 13:00

Працівники сектору протидії домашньому насильству продовжують вживати заходів щодо запобігання домашньому насильству та оперативно реагувати на такі факти. У результаті проведених перевірок підтвердились понад 900 фактів домашньої тиранії.

Впродовж 2024 року поліцейські Запорізької області відпрацювали близько 2500 повідомлень від громадян про аб’юз. Під час проведених перевірок 984 факти знайшли своє підтвердження, складено 894 протоколи про адмінправопорушення за статтею 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

З метою негайного припинення фактів домашнього насильства та недопущення їх у подальшому правоохоронці винесли кривдникам 996 термінових заборонних приписів.

Один із випадків стався 5 вересня. На спецлінію 102 зателефонувала 37-річна жінка та повідомила, що її побив співмешканець. Прибувши на виклик, працівники мобільної групи встановили, що між заявницею та чоловіком раптово виник словесний конфлікт. В результаті вона отримала тілесні ушкодження. Відносно кривдника поліцейські склали адміністративні матеріали за ст. 173-2 КУпАП по факту вчинення домашнього насильства та винесли терміновий заборонний припис строком на 10 діб.

Того ж дня 34-річній жительці Шевченківського району поліцейські заборонили впродовж 5 діб наближатися до своїх матері та бабусі, відносно яких вона вчинила домашнє насильство. Жінка у стані сп’яніння словесно ображала рідних, погрожувала фізичною розправою, штовхала їх. Поліцейські склали на кривдницю адміністративний протокол за ст. 173-2 КУпАП.

Працівники поліції Запорізької області вкотре закликають громадян не замовчувати будь-які випадки домашнього насильства, звертатися до територіального підрозділу поліції або телефонувати на спецлінію 102 та безкоштовну національну «гарячу лінію» з протидії домашньому насильству за номером 0 800 500 335.

Відділ комунікації поліцій Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux