Портал в режимі тестування та наповнення
В Запоріжжі поліцейські взяли участь у відкритті виставки «Військово-польовий АРТ»
Опубліковано 24 березня 2018 року о 13:15

Розпочала роботу пересувна виставка військових артефактів із зони АТО, що зібрав та осучаснив працівник батальйону «Київ» Національної поліції України Павло Ротар.

23 березня національну виставку робіт культурно-мистецького проекту «Військово – польовий АРТ» в Запорізькому обласному краєзнавчому музею відкрили начальник Управління превентивної діяльності ГУНП в Запорізькій області Анатолій Ткаченко, представники влади та працівники культури Запорізького краю.

«Запоріжжя радо зустрічає цей проект, оскільки він наочно демонструє, що сила добра і краса життя могутніші за смерть, - зазначає Анатолій Ткаченко -  Разом зі мною на заході присутні поліцейські, які також були учасниками антитерористичної операції».

Куратор проекту Павло Ротар, працівник поліції полку патрульної служби особливого призначення «Київ» розповів, що всі без виключення експонати приїхали із зони АТО. Частку він привіз особисто. Багато чого передали товариші. Потім були домовленості з майстрами народного декоративно -вжиткового мистецтва. Усі, до кого звертався – погодились на участь. Тоді  він почав відсилати їм гільзи, фляги, ящики з гранатометів, одяг, тощо. Так і розпочався проект «Військово-польовий АРТ».

В Запоріжжі митець виставив понад 300 експонатів, які зробили понад 150 майстрів народного декоративно-вжиткового мистецтва.

Розпис прикрашає фляги, гільзи, стабілізатор від пускового пристрою ПТУР, інші військові предмети та спорядження. Квіти є живописні, а є виплетені із соломи. Серед експонатів – скрині, картини, панно, стилізовані вишивкою шоломи, каски, рушники, ляльки, шахи, дитячі забавки. Багато експонатів культового змісту, пов’язаних з релігійними мотивами.

Особливою для Павла є гільза, розписана петриківським розписом, яку передали побратими після запеклих боїв з гори Карачун. Вона деякий час лежала на вулиці, чекала на відправу до майстра. Коли дійшов час іі відправляти, то Павло побачив, що всередині металевої труби оси зробили домівку. І це стало відправним моментом для започаткування і існування проекту. Бо стало зрозуміло, що скрізь будь-які жахи, зародиться нове життя. І добро - переможе.

Проект «Військово-польовий АРТ» можна оглянути до 14 квітня 2018 року з 9:00 до 18:00 крім понеділка та неділі в Запорізькому обласному краєзнавчому музеї за адресою місто Запоріжжя, вулиця Троїцька, 29.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux