Портал в режимі тестування та наповнення
В Україні завершився турнір серед спецпризначенців «KORD CHALLENGE – 2019»
Опубліковано 30 серпня 2019 року о 23:05

Переможцями цьогорічних змагань стали бійці Національної гвардії України. Турнір відбувається  третій рік поспіль. У ньому взяла участь рекордна кількість учасників – 24 команди, з них три – закордонні. Нагороджували переможців та учасників змагань керівники Національної поліції і Нацгвардії, а також дипломати з кількох держав.

Сьогодні, 30 серпня, на Київщині відбувся заключний день змагань серед спецпризначенців «KORD CHALLENGE – 2019». У них взяли участь представники кількох правоохоронних та силових відомств України – Нацполіції, Нацгвардії, Держприкордонслужби, УДО, НАБУ, Збройних сил України. Також у турнірі виступили спецпризначенці трьох іноземних поліцейських структур: спецпідрозділу «SWAT» Департаменту поліції міста Х’юстон (США), бригади поліції спеціального призначення «FULGER» (Республіка Молдова) і вперше – бійці підрозділу спеціального призначення МВС Румунії «SIAS».

Упродовж трьох днів учасники змагань демонстрували силу, витривалість та тактичні навички у різних дисциплінах: звільнення заручників, затримання озброєних злочинців тощо. За результатами загальнокомандного заліку перемогу здобули бійці команди №2 Національної гвардії України. «Срібло» турніру вибороли спецпризначенці столичного полку №1 поліції особливого призначення. Трійку лідерів замкнули бійці 8-го окремого полку спеціального призначення сил спеціальних операцій (Міністерство оборони України).

За словами Голови Національної поліції України Сергія Князєва, кілька напружених днів команди присвятили не лише змаганням. В рамках турніру його учасники змогли підняти рівень свої навичок та обмінятися бойовим досвідом.

Сергій Князєв зазначив, що сучасний світ завжди вимагає від поліцейських будь-якої держави миттєвого рішення, щоб захистити їхніх співгромадян. Зараз особливістю України є збройний напад на неї. Відтак вітчизняні правоохоронці змушені щоденно піднімати не лише спеціальний поліцейський досвід, але й військовий досвід захисту України.

«Упродовж кількох днів цих найбільш ефективних змагань року важливими є фінальні відчуття – чого ви досягли і чого вам потрібно досягнути, прибувши до місць базування або до своїх держав. Сьогодні ми вітатимемо кількох переможців, але хочу сказати, що кожен з вас переміг, коли прийняв рішення стати офіцером-спецпризначенцем», – сказав Сергій Князєв.

Тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор наголосив, що має велику повагу до українських підрозділів спеціального призначення саме через причини, названі главою Нацполіції Сергієм Князєвим. Україна є особливою державою у багатьох сенсах: вперше з часів Другої світової війни її територію захопила держава-сусід Росія.

«Останні п’ять років Україна боронить свою територію від цієї агресії. Сполучені Штати з гордістю допомагають Україні ресурсами, обладнанням і озброєнням. І я вітаю українців і весь народ України, тому що ви проявляєте мужність перед обличчям цієї війни», – зазначив Вільям Тейлор.

Заступник глави Нацполіції Олексій Руденко зазначив, що турнір серед спецпризначенців «KORD CHALLENGE – 2019» проходить вже третій рік поспіль. Його метою є зібрати в одному місці еліту українських підрозділів спеціального призначення, а також іноземних колег.

«Ви розумієте, що це не робота, не служба, це – ваш спосіб життя. Ці три дні, коли ви дивилися один одному в очі, ви побачили, хто на що здатен: в кого яка швидкість, точність, тактика. Це дорого вартує», – зазначив Олексій Руденко.  

Він також висловив вдячність стратегічним партерам зі Сполучених Штатів Америки, які упродовж трьох з половиною років активно підтримують процес реорганізації підрозділу «КОРД».

Тим часом за підсумками змагань Голова Національної поліції України Сергій Князєв, Тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Молдова в Україні Руслан Болбочан, а також радник з питань внутрішніх справ і поліцейського співробітництва Посольства Румунії в Україні Думітру Йову вручили призи переможцям «KORD CHALLENGE – 2019».   

Нагадаємо, у липні-серпні цього року бійці американського «SWAT» та кількох українських спецпідрозділів провели спільні навчання.

Також нагадаємо, переможцем минулорічних змагань «KORD CHALLENGE» стали бійці Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Департамент комунікації Національної поліції України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux