Портал в режимі тестування та наповнення
В обласному главку поліції Запоріжжя відбулась координаційна нарада з протидії та запобіганню домашньому насильству
Опубліковано 25 листопада 2023 року о 11:35

Превентивні заходи є пріоритетним напрямком роботи усіх служб та органів у цій сфері. На зустрічі обговорили взаємодію правоохоронних органів, профільних установ та громадських організацій щодо запобігання насильству.

Щороку з 25 листопада до 10 грудня триває Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Її завдання - привернути увагу суспільства до подолання цього явища у сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, захисту прав жінок та протидії торгівлі людьми.

У межах акції керівництво поліції Запорізької області ініціювало проведення координаційної наради, учасниками якої стали представники поліції області, прокуратури, Запорізької обласної державної адміністрації, департаменту соціального захисту населення, міського центру соцслужб, громадських організацій та засобів масової інформації.

Про важливість вирішення наболілого для суспільства питання розповів заступник начальника ГУНП в області Павло Карабута: «В умовах збройного конфлікту в країні це ганебне явище нікуди не зникло, а навпаки загострилось, оскільки мешканці прифронтових регіонів постійно потерпають від стресової напруги. Відтак, виникають непорозуміння й конфлікти у стосунках і, як наслідок, факти домашнього насильства. У цьому році поліцією зареєстровано понад 5 тисяч звернень від постраждалих громадян. Відносно кривдників складено близько трьох тисяч протоколів та скеровано до суду понад 50 кримінальних проваджень».

Із представниками громадськості правоохоронці обговорили проблеми, пов’язані з протидією та запобіганням домашньому насильству. Також визначили аспекти для налагодження ефективної співпраці профільних служб й організацій у цій сфері.

Учасники наради зазначили ефективність роботи кризових кімнат, створених у регіоні. У цьому безпечному просторі постраждалим надається цілодобова підтримка фахівців і допомога у пошуку альтернативного постійного житла. Прихистками вже скористались 27 громадян. Оскільки така допомога короткострокова, вирішено питання щодо створення ще й притулку.

У результаті заходу прийняті узгоджені рішення, спрямовані на забезпечення розробки чіткого алгоритму дій для постраждалих від насильства та його розповсюдження, залучення більшої кількості фахівців у цій галузі, а також створення пробаційних програм для кривдників.

Нагадаємо: У Запоріжжі поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який спричинив тяжкі тілесні ушкодження місцевому жителю

Відділ комунікації поліції Запорізької області








Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux