Портал в режимі тестування та наповнення
Успішно виконувати службові завдання запорізькому кінологу допомагає Пруха
Опубліковано 03 серпня 2023 року о 14:09

Поліцейський та собака працюють разом недовго, але взаємна довіра та прагнення навчатися новому дають хороші професійні результати.

Капрал поліції Данило Скляров у 2018 році розпочав службу в поліції з кінологічного підрозділу. Пізніше спробував себе в інших службах, однак любов до собак остаточно визначила його професійне покликання. Поліцейський перевівся з Дніпра до кінологічного центру ГУНП в Запорізькій області в березні 2023 року.

Його напарницею стала 7-річна німецька вівчарка на кличку Пруха. Собака з 7-місячного віку працює за напрямком пошуку наркотичних речовин, має солідний досвід роботи та чимало службових здобутків. Наприклад, під час одного з обшуків у приватному домоволодінні правоохоронці спочатку не виявили наркотичних речовин, але Пруха не зупинила пошуки та привела поліцейських до віддаленої господарчої будівлі без освітлення. Доки кінолог шукав ліхтарик, собака в приміщенні витягла з під полу мішок з 4 кілограмами висушеного канабісу.

Данило розповідає, що на початку роботи з Прухою було дуже важливо встановити контакт та завоювати довіру. Адже вона досі залишалася відданою попередньому хазяїну, з яким працювала багато років. Тому певний час кінолог і його нова напарниця звикали один до одного, багато гуляли та гралися.

У травні 2023 року інспектор-кінолог і собака підвищили рівень кваліфікації на курсах в Житомирській академії поліції, добре склали іспити та їх взаємодія зміцнилася остаточно.

Данило Скляров має дві вищих освіти, зараз здобуває третю за фахом «Правоохоронна діяльність». Пруха також любить навчатися. Вона дуже вмотивовано опановує нові професійні навички.

Кінолог з гордістю розповідає, що його собака має надчутливий нюх. Під час службових завдань з огляду поштових відправлень вона чітко виокремлює запах наркотичних речовин, хоча правопорушники намагаються при пересиланні маскувати його парфумами, спеціями та іншими інтенсивними ароматами. «Цей ніс не обдуриш і не підкупиш. Це - суперсила Прухи, яку вона з користю застосовує», - жартує Данило.

Є у чотирилапої помічниці і своя «слабкість» – улюблена іграшка-м′ячик на мотузці. Кінолог заохочує нею собаку під час навчань, тренувань чи гри.

Нещодавно у поліцейського з′явився ще один вихованець, якому зараз лише 2 місяці. Німецького вівчарика Космо Данило Скляров готуватиме за напрямком роботи з пошуку людей за запаховим слідом.

Під час відбору Космо з-поміж інших цуценят проявив необхідні для цього задатки: зацікавленість, миттєву реакцію, активність, певну витривалість, сміливість та наполегливість.

Поки що малий тільки пізнає оточуючий світ, розвиває і закріплює свої якості під час ігор з вихователем. За словами Данила, зараз потрібно приділяти йому багато уваги і часу, щоб якісно підготувати до подальшої службової дресури.

Кінолог впевнений, що Космо стане ефективним службовим собакою-пошуковцем, а ще - надійним та відданим напарником.

Нагадаємо:  коли за справу беруться професіонали: поліцейський Віталій Швайко та його чотирилапі напарники Алекс і Рей 

Відділ комунікації поліції Запорізької області


 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux