Портал в режимі тестування та наповнення
У жителя Запорізького району поліцейські вилучили вогнепальну зброю та боєприпаси
Опубліковано 22 квітня 2024 року о 16:50

У селі Зарічне між двома чоловіками трапився конфлікт із застосуванням зброї. Під час встановлення обставин в одного з учасників події вдома правоохоронці виявили автомат Калашникова, п’ять магазинів, майже 1800 набоїв до нього та дві гранати. Правопорушнику вже повідомлено про підозру. За скоєний злочин йому загрожує до семи років позбавлення волі.

19 квітня до поліції зателефонував 40-річний житель села Зарічне та повідомив про те, що його 43-річний односелець погрожував йому розправою та стріляв із автомата. Обставини з’ясовували працівники відділення № 2 (Вільнянське) Запорізького райуправління поліції.

За попередніми відомостями, заявник прийшов до двору знайомого, а той зустрів його зі зброєю в руках і став проганяти. При цьому погрожував розправою та здійснив постріл у ґанок будинку.

Цього ж дня у помешканні фігуранта правоохоронці із залученням кінологічної пари ГУНП в області провели огляд та виявили автомат Калашникова, шість магазинів і близько 1800 патронів до нього, а також дві гранати іноземного виробництва.

Вилучений арсенал працівники поліції направили на експертні дослідження, а правопорушника затримали на підставі статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

На цей час слідчі під процесуальним керівництвом Запорізької окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває. Поліцейські встановлюють походження вилученої зброї та боєприпасів, а також інших осіб, які можуть бути причетні до протиправної діяльності.

Поліція Запоріжжя нагадує, що відповідно до ч. 3 ст. 263 Кримінального кодексу України, особі гарантується звільнення від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно здала зброю, набої або інше озброєння, які потрапили до неї у будь-який спосіб. Якщо ви маєте незареєстровану зброю чи набої, здайте їх до найближчого поліцейського відділу або повідомте про вказані знахідки поліцію на спецлінію 102.


Відділ комунікації поліції Запорізької області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux