Портал в режимі тестування та наповнення
У Запоріжжі з початку року поліцейські мобільних груп реагування опрацювали вже більше сотні повідомлень від громадян про домашнє насильство
Опубліковано 17 січня 2022 року о 16:39

Лише за два тижні нового року працівники поліції винесли сімейним тиранам більше 70 термінових заборонних приписів та склали адміністративні протоколи відносно 35 правопорушників.

З початку 2022 року, працівники мобільних груп Запоріжжя відреагували на 112 викликів громадян, пов’язаних з домашнім насильством. За результатами  перевірок, підтвердилися 44 факти домашнього насильства. Відносно 35 правопорушників поліцейські склали адміністративні матеріали за ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, у тому числі два – за невиконання термінового заборонного припису. У якості заходу, націленого на припинення та недопущення в подальшому домашнього насильства, працівниками поліції було винесено сімейним тиранам більше 70 термінових заборонних приписів.

Так, 15 січня, працівники мобільної групи з реагування на факти домашнього насильства близько 22 години отримали повідомлення, що у Вознесенівському районі Запоріжжя, чоловік 1984 року народження в стані алкогольного сп’яніння, кидається на свою 62-річну матір та погрожує фізичною розправою. В квартирі поліцейські виявили розтрощені меблі та прийняли заяву від потерпілої щодо насильницький дій з боку рідного сина фізичного та психологічного характеру.

При оформленні адміністративних матеріалів, правопорушник почав вести себе агресивно і не виконував вимоги працівників поліції. Внаслідок, відносно нього було складено адміністративні матеріали не тільки за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства), а також за ст. 185 (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського). Крім цього, сімейному кривднику було винесено терміновий заборонний припис строком на 10 діб.

Також, 15 січня, в стані алкогольного сп’яніння буянив і трощив меблі та посуд, чоловік 1974 року народження. Поліцію викликала його співмешканка, якій він погрожував фізичною розправою. За результатами відпрацювання виклику, відносно домашнього насильника було складено адміністративний матеріал та з метою припинення протиправних дій – винесено терміновий заборонний припис.

Разом з цим, в ході реагування на  виклики щодо фактів домашнього насильства, працівниками мобільних груп було задокументовано п’ять  правопорушень, визначених у ст. 183 адміністративного Кодексу «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб» та накладено штрафів на суму понад 4000 гривень.

Так, 16 січня, близько 17-ї години, було отримано повідомлення від жительки міста про факт домашнього насильства. Прибувши за адресою, поліцейські провели опитування заявниці. Проте, жінка 1964 року народження перебувала в стані алкогольного сп’яніння та була не в змозі пояснити причину виклику поліції, а також обставини, які з нею відбувалися. У зв’язку з наданням неправдивого виклику, на заявницю накладено штраф у розмірі 850 гривень.

Нагадаємо: Правопорушення та події, зафіксовані поліцією з 10  по 16 січня 2022 року.

Відділ комунікації поліції Запорізької області

 

 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux